Mergi direct la conținut »
Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație
Sport Libertatea > Sport

Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație

Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație. Ciclistul italian Michele Scarponi, învingător în Turul Italiei în 2011, a încetat din viața sâmbătă dimineață după ce a fost lovit de un camion în timpul unui antrenament, a anunțat presa sportivă italiană și echipa sa Astana, a notat agerpres.ro.

”Rutierul nostru Michele Scarponi a murit în această dimineață în timp ce se antrena pe bicicletă în apropiere de domiciliul său din Filottrano (centrul Italiei — n.r.). Michele a fost lovit de o furgonetă la o intersecție”, scrie echipa ciclistă într-un comunicat.

Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație: vineri ocupase locul 4 în Turul Alpilor 

Scarponi, în vârstă de 37 ani, se afla în plină pregătire pentru Turul Italiei, care va debuta pe 5 mai în Sardinia. După forfaitul cauzat de o accidentare al lui Fabio Aru, el urma să devină liderul echipei Astana în Giro.

Scarponi a câștigat Giro 2011 după declasarea spaniolului Alberto Contador pentru dopaj. El a mai câștigat cursa Tirreno-Adriatico în 2009. Și el a fost suspendat pentru dopaj între 2007 și 2008.

Vineri, Scarponi a ocupat locul 4 în Turul Alpilor, cursă în care câștigase luni prima etapă.

O tragedie similară s-a petrecut la ultima ediție a Jocurilor Paralimpice.

Close
Închide
  Close