MENIU CAUTĂ
22 Noi. 2017 19:31

Italienii se agață de problemele naționalei statului Peru: ”Italia ar putea merge la Mondial!”

Distribuie

Italienii se agață de problemele naționalei statului Peru. ”Italia ar putea merge la Mondial!", scriu italienii de la Corriere dello Sport, după ce presa din Peru a admis miercuri că naționala lor ar putea fi exclusă de FIFA de la turneul final de anul viitor din Rusia.

Motivul? Guvernul peruvian vrea să treacă federația de fotbal în subordinea ministerului, lucru interzis cu strictețe de forul mondial. FIFA insistă ca politicul să nu se amestece deloc în fotbal.

„Dacă Peru va fi eliminată, Italia ar putea fi chemată în locul ei. Și o să îi mulțumim deputatului Paloma Noceda, cel care vrea ca federația peruviană să treacă în subordinea guvernului.”, scriu jurnaliștii italieni.

În ultima situație asemanătoare, la Euro 1992, când Iugoslavia nu a putut participa din cauza războiului, la turneul final a fost chemată a doua echipă din grupa preliminară a Iugoslaviei, adică Danemarca.

Pe această logică, dacă Peru va fi eliminată, la Mondial ar putea fi invitată Noua Zeelandă, echipa care a pierdut barajul în dubla cu Peru.

Cvadrupla campioană a lumii a ratat calificarea la CM 2018, după un baraj cu Suedia.


Citește și: Supraacciza a umflat' contractul CFR pentru carburanți. Compania a pătit cu un milion de euro mai mult pentru motorina locomotivelor

Loading...
Comentarii