Mergi direct la conținut »
Iulian Bădescu nu mai este primarul Ploieștiului! Ce se întâmplă cu Petrolul?
Sport Libertatea > Sport

Iulian Bădescu nu mai este primarul Ploieștiului! Ce se întâmplă cu Petrolul?

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 10 martie 2015, 11:39

Decizie șoc luată de primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, aflat în stare de arest preventiv pentru 30 de zile într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanțat Petrolul.

Ad placeholder

Conform observatorulph.ro, marți dimineață, Bădescu și-a dat demisia din funcția de primar al Ploieștiului ca să scape din arest! Sursa citată, informează că edilul a făcut acest gest pentru a nu mai reprezenta un pericol public, așa cum considerau procurorii DNA și, astfel, să poate fi eliberat din arest. Anunțul a fost făcut de Willliam Brânză, unul dintre avocații lui Bădescu. 

Curtea de Apel Ploiești va anunța astăzi dacă Bădescu rămâne în arest sau va fi cercetat sub control judiciar.

DNA a început ancheta în acest caz în urmă cu circa un an, când a fost demarată urmărirea penală in rem (cu privire la faptă, nu la persoană), pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).  Investigatorii susțin că Petrolul Ploiești a fost finanțat și de autoritățile locale, care ar fi livrat bani unui ONG, ”Lupii Galbeni”, condus de patronul echipei, Dan Capră, și de fratele acestuia.

Banii ar fi ajuns la respectivul ONG urmare a insistenței primarului din Ploiești. Petrolul urma să primeasca fonduri din partea municipalității în functie de performanțele sportive ale echipei, în baza unui contract cu asociația fratilor Capră, însă mai multi angajați din subordinea lui Bădescu au contestat acest acord.

Ad placeholder

”În calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, inculpatul BĂDESCU IULIAN a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” Ploiești și, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menționată, precum și obținerea de către Asociația Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare. Prin semnarea contractului și a regulamentului sus menționate, inculpatul Bădescu Iulian și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale și a încălcat dispozițiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

Același inculpat i-a pretins unui reprezentant al Asociației Comunitare ”Lupii Galbeni 2012” Ploiești, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a contractului, precum și a efectuării plăților către Asociație, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal F.C. PETROLUL Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia unde inculpatul Bădescu Iulian a însoțit echipa în desfășurarea cantonamentului”, informează stiripesurse.ro.

Frații Dan si Nicu Capră, precum și directorul clubului ploieștean, Marius Bucuroiu, au fost arestați preventiv într-un alt dosar, în care sunt acuzați de evaziune fiscală și spalare de bani.

Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close