Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

VIAȚA BATE FILMUL! Apără în patru meciuri pe săptămână, deși are doar o mână!

 

Tudorel Mihăilescu (48 de ani), operator de camere de supraveghere la o firmă de reciclare, joacă fotbal de patru ori pe săptămână. E portar, deși nu are mâna stângă, pe care a pierdut-o la naștere!

Căpitan la o echipă de old-boys din campionatul regional al Bucureştiului şi jucător în Liga 4, la Frăţia, Tudorel Mihăilescu e dovada că ambiția face țăndări orice prejudecată. Mihăilescu a rămas fără brațul stâng la naştere. ”Mi s-a spus că am avut cordonul ombilical în jurul mâinii şi de aceea am rămas fără ea! Eu nu consider un handicap, nici măcar un dezavantaj pentru mine, faptul că am mâna amputată!”, susține, delirant de sincer, Tudorel.

S-a apucat de fotbal după ce l-a văzut pe Dumitru Moraru: ”Fotbalul mi-a plăcut de mic. Eram copil de mingi şi l-am văzut în poartă pe Moraru, la un meci. Am încercat să îl copiez, aşa am ajuns portar.

În primul meci oficial, în 1986, pentru Voința, în Divizia C, a apărat un penalty: ”Am intrat la 2-2 şi am apărat un 11 metri. Coechipierii m-au dus pe braţe după meci”. Tudorel rememorează și plânge: ”Am avut probleme cu statul comunist, care nu accepta ca persoane cu handicap să joace în echipă. O vreme, am jucat doar în amicale”.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

După ce cazul său a ajuns pe canalele TV din străinătate, viaţa i s-a schimbat: ”Un jurnalist din Columbia mi-a făcut cadou o pereche de mănuși pe care le port și acum. Și Martin Tudor, secundul lui Pițurcă, e prietenul meu și mă ajută”. Tudorel are acasă o grămadă de mănuşi pentru mâna stângă, deși are nevoie pentru dreapta. A încercat să discute cu producătorii de echipament să îi facă o singură mănuşă, pentru a plăti mai puţin, dar a primit răspuns negativ.

Tudorel a participat cu echipa firmei la care lucrează la o compeţiţie între echipe de fotbal ale companiilor care se ocupă cu reciclarea: ”Am jucat în Croaţia şi am terminat pe locul 8 din 29. Eu zic că e onorabil!”.

A refuzat o proteză de la Gigi

În 2004, Gigi Becali i-a oferit o proteză. ”Proteza ascundea handicapul, dar am refuzat-0, mă încurca. Eu folosesc una în care să pot avea ciotul mobil! I-am mulțumit domnului Becali  pentru intenţie şi i-am spus să o dea la o persoană de pe lista de aşteptare”, spune Tudorel Mihăilescu

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

Tudorel Mihăilescu are şi prieteni în fotbal. Martin Tudor, fostul portar al Stelei, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Tudorel: ”De la Marin Tudor am mănuşi, el este prietenul meu şi îi mulţumesc pentru ajutorul acordat”.

Ultimul meci în care a jucat Tudorel a fost la Otopeni, pe stadionul fostei echipe CS Otopeni. Echipa a fost desfiinţată şi aciolo mai joacă doar copiii şi juniorii.

Echipa la care Tudorel este căpitan a jucat cu Galaxy (echipa Poliţiei), în care au evoluat Cornel Buta, fost jucător la Dinamo, Rapid sau FC Braşov, şi fostul stelist Romeo Pădureţ, omul din cauza căruia Victor Piţurcă a plecat de la Steaua, după o ceartă cu Gigi Becali. Atunci, Becali a vrut să îl dea afară pe Romeo Pădureţ peste capul lui Piţurcă!

Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru Galaxy, echipă care este pe primul loc în campionat. La una dintre tuşe, a oficiat Alina Roșu, care a intrat de mai multe ori în gura jucătorilor, pentru mai multe semnalizări, considerate de ei, eronate. Tânăra arbitră a avut ceva probleme şi cu spectatorii, care au fost… doi. Un localnic a venit în tribună în minutul 30 al meciului. Alături de el a fost şi căţelul său, o femelă din rasa labrador, Jesse, stelistă înfocată ca şi mine”.

Close
Închide
  Close