Mergi direct la conținut »
Francezul Nakaitaci a simțit că-i ”fuge de sub picioare” terenul de țintă englez! / VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Francezul Nakaitaci a simțit că-i ”fuge de sub picioare” terenul de țintă englez! / VIDEO

Francezul Nakaitaci a simțit că-i ”fuge de sub picioare” terenul de țintă englez! / VIDEO

Socotită a fi cea mai frumoasă din ediția 2015 a Turneului celor 6 Națiuni la rugby, disputa Anglia - Franța (55-35) s-a jucat pe atac, fiind marcate douăsprezece încercări. În minutul 18, francezul de origine fijiană Noa Nakaitaci (24 de ani) a fost protagonistul unei faze cum vezi rar la un asemenea nivel.

Aripa ”cocoșilor” a sprintat pe partea stângă, a pătruns în terenul de țintă și a culcat balonul în momentul în care era cu unul dintre picioarele sale gata să calce în exterior… S-a apelat la arbitrajul video, iar reluările au arătat că el a pus gheata în pământ, în afara terenului de țintă, la câteva fracțiuni de secundă după ce culcase balonul. S-a acordat încercare pentru Franța, care, fiind transformată de Jules Plisson, le-a permis oaspeților să se detașeze (15-7). Chestionat în cotidianul ”L’Equipe” în legătură cu acea fază, Nakaitaci a declarat: ”Credeam că terenul de țintă este mai mare. Și am vrut să marchez între buturi. N-am ținut cont de linia de fund. Când am văzut-o mi-am spus că trebuie să culc. Am văzut linia în momentul în care Ben Youngs a încercat să mă placheze. În sfârșit, să mă împingă”. Jucătorul a mai spus că a avut unele îndoieli, acesta fiind și motivul pentru care, imediat după, s-a luat cu mâinile de cap. ”Eram furios pe mine însumi!”

E născut în principala insulă din Fiji

Născut pe 11 iulie 1990, în Viti Levu, principala insulă din Fiji (sunt 322 în total), aripa Noa Nakaitaci a jucat rugby la academia din Nadroga, cu care a colaborat și clubul francez din Clermont-Ferrand. ”Atunci nu mă gândeam că voi purta tricoul acestuia, însă în primul meu an petrecut în Franța, în 2010, scopul meu a devenit acesta”, declara recent, pentru cotidianul ”L’Equipe”, jucătorul care, sâmbăta trecută, a disputat al doilea meci pentru ”cocoși”.

Nakaitaci a fost eligibil pentru echipe de rugby a Franței fiindcă Federația Fijiană de Rugby n-a desemnat reprezentativa de tineret ca a doua echipă a sa la forul mondial.

Close
Închide
  Close