Cosac nu putea să ia această hotărâre dacă nu-i avea alături pe cei patru vicepreședinți care au acceptat să ia parte la această acțiune de a duce FRT în ilegalitate! Odată instalați la conducere, Cosac și cei patru vicepreședinți au acceptat să angajeze, pe foarte mulți bani, din bugetul FRT, o casă de avocatură, pentru a lupta în instanță contra membrilor care au cerut aflarea adevărului și, anume, dacă este sau nu legală această conducere a FRT!

Cu toate că, de la primele hotărâri date de Tribunalul București, a rezultat că este ilegală conducerea aleasă, cei 5 din Comitetul Director al FRT au continuat să finanțeze din banii asociației casa de avocatură, pentru a face recurs și a căuta tot felul de tertipuri să câștige. În final, după doi ani, în urma deciziilor definitive date, s-a stabilit că nu a fost respectată legea și statutul privind alegerea celor 5 și așa au fost aruncați pe Apa Sâmbetei sute de mii de euro, încasați de acea casa de avocatură din bugetul FRT!

Pe lângă această faptă reprobabilă, în timpul celor doi ani de conducere ilegală, au hotărât și excluderea a 122 de cluburi de tenis pe motiv că nu au plătit suma modică de 300 lei, reprezentând taxa anuală de club. Această excludere s-a făcut fără o înștiințare prealabilă, fără o avertizare sau somație, astfel încât aceste cluburi să poată acționa corespunzător propriilor interese și să corecteze eroarea comisă poate nu din vina lor!

În loc să afilieze legal cluburile astfel încât să poată participa la vot alături de celelalte cluburi fondatoare, Cosac, Alina Tecșor, Stănică, Marcu și Itu au decis excluderea lor!

Domnule Țiriac, în urma acestor acțiuni reprobabile și nu numai. cluburile, sportivii, antrenorii și implicit tenisul românesc au fost grav prejudiciate! De aceea, CS TRIUMF 2000 Craiova consideră că, odată ales președinte al FRT, să decideți continuarea cu o echipă nouă, nepătată de fapte reprobabile în detrimentul tenisului românesc, care a comis atâtea ilegalități și risipă de bani din bugetul și așa sărac al asociației, pentru a-și păstra niște funcții efemere obținute ilegal.

Vă rugăm să rămâneți speranța noastră în instaurarea normalității și legalității în cadrul FRT și, implicit, a tenisului românesc!

Cu stimă,
Marinela Stănescu, președinte”.

Marinela Stănescu

Cine decide soarta federației

Clubul CS TRIUMF 2000 Craiova face parte dintre cei 54 de membri fondatori care au drept de vot pe 19 iunie. Dintre cele 54, 10 cluburi aparțin de minister: Olimpia București, CSM Unirea Focșani, Dunărea Galați, Atletic Roman, CSM Craiova, CSM Timișoara, Mureșul Târgu Mureș, CSM Sibiu, SCM Bacău și CSM Onești, alte 18 cluburi sunt ale Ministerului Educației, unul este al Internelor, unul al Armatei și mai există 24 de cluburi private. CS TRIUMF 2000 Craiova este unul dintre aceste cluburi private.