Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Scrisoarea deschisă pe care CS TRIUMF 2000 Craiova, un club de tenis care va vota astăzi la alegerile de la FRT, i-a adresat-o lui Ion Țiriac. ”Vă rugăm să rămâneți speranța noastră”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > EXCLUSIV | Scrisoarea deschisă pe care CS TRIUMF 2000 Craiova, un club de tenis care va vota astăzi la alegerile de la FRT, i-a adresat-o lui Ion Țiriac. ”Vă rugăm să rămâneți speranța noastră”

EXCLUSIV | Scrisoarea deschisă pe care CS TRIUMF 2000 Craiova, un club de tenis care va vota astăzi la alegerile de la FRT, i-a adresat-o lui Ion Țiriac. ”Vă rugăm să rămâneți speranța noastră”

Tenisul românesc are parte, astăzi, de o nouă rundă de alegeri. În cursă a intrat cel mai greu nume posibil, Ion Țiriac, 80 de ani. Libertatea a primit scrisoarea deschisă pe care un club privat de tenis, CS TRIUMF 2000 Craiova - cu drept de vot la alegeri, având statut de membru fondator, i-a adresat-o magnatului și o publică în exclusivitate. Sunt descrise neregulile identificare în ultimii doi ani de mandat George Cosac, cei în care instituția a rămas fără finanțare. Scrisoarea se încheie cu un mesaj emoționant, care exprimă practic dorința disperată a celor implicați în sportul alb pentru soluționarea de urgență a acestui litigiu care parcă nu se mai termină. Scrisoare deschisă adresată domnului Ion Țiriac:”Domnule Țiriac, clubul nostru este un club micuț, cu activitate doar de inițiere și perfecționare în tenis a copiilor doritori de a prinde tainele acestui sport frumos, fără niciun sprijin din partea actualei conduceri ilegale a FRT. Ne-am bucurat foarte mult când am auzit că vreți să candidați la funcția de președinte al FRT și credem că nici nu mai trebuie ținute alegeri pentru această funcție, fiindcă sunteți, de departe, cel mai bun președinte posibil al FRT, la această oră. Procedura legală nu permite propunerea noastră, dar sigur veți fi ales din primul tur al alegerilor. Domnule Țiriac, nu știm cât de informat sunteți în privința actualei conduceri a FRT, dar vrem să cunoașteți câteva amănunte trimise cu sinceritate și adevăr 100% despre Cosac, Stănică, Itu, Tecșor și Marcu, ce au alcătuit Comitetul Director în ultimii doi ani de ilegalitate la FRT. La ultima Adunarea Generală de Alegeri, cu participarea a doi reprezentanți ai MTS, lui Cosac i s-a adus la cunoștiință că instanțele au decis că doar 54 de cluburi au drept de vot și, în consecință, MTS se va conforma deciziilor date de instanțe și va tăia finanțarea, dacă nu sunt respectate aceste decizii! După discuții aprinse, s-a hotărât inițial să fie organizate alegeri cu 54 de cluburi și s-a trecut la procedurile de verificare a delegaților cluburilor cu drept de vot. Când s-a aflat că în sală existau peste 40 de cluburi cu drept de vot, adică exista cvorum pentru alegeri legale, Cosac, în mod abuziv, a oprit continuarea Adunării de Alegeri legală și a decis să continue alegerea conducerii FRT cu toate cluburile convocate, chiar dacă reprezentații MTS au atras atenția asupra opririi finanțării, deoarece această decizie, de a fi alese organele de conducere ale FRT, este ilegală.

Cosac nu putea să ia această hotărâre dacă nu-i avea alături pe cei patru vicepreședinți care au acceptat să ia parte la această acțiune de a duce FRT în ilegalitate! Odată instalați la conducere, Cosac și cei patru vicepreședinți au acceptat să angajeze, pe foarte mulți bani, din bugetul FRT, o casă de avocatură, pentru a lupta în instanță contra membrilor care au cerut aflarea adevărului și, anume, dacă este sau nu legală această conducere a FRT!

Cu toate că, de la primele hotărâri date de Tribunalul București, a rezultat că este ilegală conducerea aleasă, cei 5 din Comitetul Director al FRT au continuat să finanțeze din banii asociației casa de avocatură, pentru a face recurs și a căuta tot felul de tertipuri să câștige. În final, după doi ani, în urma deciziilor definitive date, s-a stabilit că nu a fost respectată legea și statutul privind alegerea celor 5 și așa au fost aruncați pe Apa Sâmbetei sute de mii de euro, încasați de acea casa de avocatură din bugetul FRT!

Pe lângă această faptă reprobabilă, în timpul celor doi ani de conducere ilegală, au hotărât și excluderea a 122 de cluburi de tenis pe motiv că nu au plătit suma modică de 300 lei, reprezentând taxa anuală de club. Această excludere s-a făcut fără o înștiințare prealabilă, fără o avertizare sau somație, astfel încât aceste cluburi să poată acționa corespunzător propriilor interese și să corecteze eroarea comisă poate nu din vina lor!

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

În loc să afilieze legal cluburile astfel încât să poată participa la vot alături de celelalte cluburi fondatoare, Cosac, Alina Tecșor, Stănică, Marcu și Itu au decis excluderea lor!

Domnule Țiriac, în urma acestor acțiuni reprobabile și nu numai. cluburile, sportivii, antrenorii și implicit tenisul românesc au fost grav prejudiciate! De aceea, CS TRIUMF 2000 Craiova consideră că, odată ales președinte al FRT, să decideți continuarea cu o echipă nouă, nepătată de fapte reprobabile în detrimentul tenisului românesc, care a comis atâtea ilegalități și risipă de bani din bugetul și așa sărac al asociației, pentru a-și păstra niște funcții efemere obținute ilegal.

Vă rugăm să rămâneți speranța noastră în instaurarea normalității și legalității în cadrul FRT și, implicit, a tenisului românesc!

Cu stimă,
Marinela Stănescu, președinte”.

Marinela Stănescu

Cine decide soarta federației

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'

Clubul CS TRIUMF 2000 Craiova face parte dintre cei 54 de membri fondatori care au drept de vot pe 19 iunie. Dintre cele 54, 10 cluburi aparțin de minister: Olimpia București, CSM Unirea Focșani, Dunărea Galați, Atletic Roman, CSM Craiova, CSM Timișoara, Mureșul Târgu Mureș, CSM Sibiu, SCM Bacău și CSM Onești, alte 18 cluburi sunt ale Ministerului Educației, unul este al Internelor, unul al Armatei și mai există 24 de cluburi private. CS TRIUMF 2000 Craiova este unul dintre aceste cluburi private.

Close
Închide
  Close