MENIU CAUTĂ
27 Noi. 2018 13:54 , de Daniel Conţescu

Locurile 1-6, obiectivul României la Campionatul European de handbal din Franța

Distribuie

Naționala feminină de handbal a României visează să producă surpriza, la Campionatul European de handbal din Franța (29 noiembrie -16 decembrie 2018, a 13-a ediţie). Lotul tricolor a fost prezent, astăzi, în Studioul 1 al TVR, pentru conferința de presă de dinaintea plecării. România va debuta la turneul final sâmbătă, pe 1 decembrie - de Ziua Națională, cu Cehia, de la ora 19.00 (TVR 1).

”Armada” lui Ambros

Cristina Vărzaru, 38 de ani, intrată în staff-ul administrativ al federației lângă președintele Alexandru Dedu, a fost prima care a luat prima cuvântul, risipind emoțiile momentului.

”Ținta noastră este calificarea la Olimpiadă, adică să prindem unul dintre primele 6 locuri la Campionatul Mondial. Dar, ca să mergem la Mondiale, trebuie să facem un rezultat bun la Europene. Sunt foarte mulțumită de ce am văzut la Trofeul Carpați. M-am îndrăgostit de România B”, a spus Vărzaru.

Selecționerul spaniol Martin Ambros, 50 de ani, debordează de optimism: ”Sper să facem mai bine decât data trecută la Europene (n.r. – locul 5). Mă cunosc bine, știu de ce sunt aici. Îmi place să câștig. Este un sentiment plăcut. Va fi un European dur, nu vor fi meciuri ușoare. Nu putem face greșeli. Suntem într-un moment bun, am văzut dorință. Avem o echipă completă și suntem pregătiți pentru orice”.

Neagu: ”Și eu am așteptări”

Cristina Neagu, 30 de ani, este, de ani buni, liderul naționalei: ”Suntem pregătite 100%. Toate gândim în perspectiva meciului cu Cehia (n.r. – debutul de pe 1 decembrie). Spunea Ambros că ar trebui să facem un pas în față față de Europenele trecute. Asta ar însemna să depășim locul 5. Ar fi senzațional să prindem semifinalele. Vrem să oferim bucurie unei țări, de Ziua Națională, și avem de luat o revanță cu Cehia”.

Neagu mai are nevoie de 6 meciuri, pentru a deveni cea mai selecționată româncă la Europene, și de 13 goluri, pentru a fi cea mai bună marcatoare al-time a competiției. ”Messi” din handbal a surprins, la conferința de presă de azi. Supusă eternei întrebări cu presiunea care apasă pe umerii săi, Cristina a replicat tăios: ”Și eu am așteptări de la echipă, de la staff”. Vedeta de la CSM București dă de înțeles că așteaptă ca România să aibă pregătit planul B, la partidele în care ea va fi marcată om la om.

”Nu e timp pentru revanșă cu Cehia”, a contrazis-o Ambros pe Neagu. Ibericul va duce în Franța 3 debutante, față de cele 9 de la precedenta competiție continentală. Secundul Horațiu Pașca, 37 de ani, a afirmat că România trimite în Franța cel bun lot pe care-l are la dispoziție. 

 

Comentarii