”În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală raportat la art.587 Cod procedură penală, Respinge contestaţiile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa-împotriva sentinţei penale nr.659/06.03.2015 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar nr.1995/256/2015 şi împotriva sentinţei penale nr.769/13.03.2015 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosar nr.2326/256/2015 ,ca nefondate. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală,cheltuielile judiciare avansate de stat,rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică,azi 03.04.2015.
Document: Hotarâre  131/2015  03.04.2015”

eliberare gigi becali

UPDATE 13:15 / Conform legii, condițiile în care se va putea bucura Gigi Becali de libertate sunt următoarele:

Art. 101 – Măsurile de supraveghere şi obligaţiile

(1) Dacă restul de pedeapsă rămas neexecutat la data liberării este de 2 ani sau mai mare, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

Incendiu lângă Moscova. Chiar agenția TASS contrazice Ministerul Situațiilor de Urgență: clădirea distrusă e a unei unități militare, nu civilă, cum s-a spus
Recomandări
Incendiu lângă Moscova. Chiar agenția TASS contrazice Ministerul Situațiilor de Urgență: clădirea distrusă e a unei unități militare, nu civilă, cum s-a spus

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

(2) În cazul prevăzut în alin.

(1), instanţa poate impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:

a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională;

b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate;

c) să nu părăsească teritoriul României;

d) să nu se afle în anumite locuri sau la anumite manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice, stabilite de instanţă;

e) să nu comunice cu victima sau cu membri de familie ai acesteia, cu participanţii la săvârşirea infracţiunii sau cu alte persoane, stabilite de instanţă, ori să nu se apropie de acestea;

f) să nu conducă anumite vehicule stabilite de instanţă;

g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

(3) Obligaţiile prevăzute în alin.

(2) lit. c)- g) pot fi impuse în măsura în care nu au fost aplicate în conţinutul pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi. (4) Când stabileşte obligaţia prevăzută în alin.

Ratarea recensământului: Cetățenii sunt pulsul unei țări. Când nu mai ești în stare să-ți iei pulsul, asta arată eșecul administrativ general
Recomandări
Ratarea recensământului: Cetățenii sunt pulsul unei țări. Când nu mai ești în stare să-ți iei pulsul, asta arată eșecul administrativ general

(2) lit. e), instanţa individualizează, în concret, conţinutul acestei obligaţii, ţinând seama de împrejurările cauzei.

(5) Măsurile de supraveghere şi obligaţiile prevăzute în alin.

(2) lit. a) şi lit. b) se execută din momentul acordării liberării, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere, dar nu mai mult de 2 ani, iar obligaţiile prevăzute în alin.

(2) lit. c)- g) se execută pe toată durata termenului de supraveghere.

(6) Pentru stabilirea conţinutului obligaţiilor prevăzute în alin.

(2) lit. a) şi lit. b), instanţa va consulta serviciul de probaţiune, care este obligat să formuleze recomandări în acest sens.

Pentru liberarea condiţionată a lui Becali, cea mai dură interdicție este că nu poate părăsi ţara, deci nu poate însoţi Steaua în deplasările din Champions League.

De asemenea, el nu trebuie să se afle ”în anumite locuri sau la anumite manifestări sportive, culturale ori la alte adunări publice, stabilite de instanţă”.

UPDATE 12:25 / Patronul Stelei, Gigi Becali (56 de ani), a fost eliberat din pușcărie. Decizia a fost luată de judecătoriii Tribunalului Constanța și este definitivă. Magistrații au respins astfel recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată pronunțată de Judecătoria Medgidia. Becali a stat în spatele gratiilor din 20 mai 2013.

Interviu cu activistul maghiar interzis în România, despre autonomia Ținutului Secuiesc: „Teama alipirii la Ungaria e ridicolă. E suficient să te uiți pe hartă ca să înțelegi asta”
Recomandări
Interviu cu activistul maghiar interzis în România, despre autonomia Ținutului Secuiesc: „Teama alipirii la Ungaria e ridicolă. E suficient să te uiți pe hartă ca să înțelegi asta”

Acesta a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Gigi a primit trei ani de detenție în dosarul ”Schimbului de terenuri cu MApN”, la care s-a adăugat un spor de pedeapsă de șase luni după condamnarea în dosarul ”Valiza”. În plus, ”Războinicul Luminii” mai fusese condamnat la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ”Sechestrării de persoane”.

Gigi Becali a spus că tratează Steaua ca pe o afacere și că nu se va mai implica precum a făcut-o până acum. ”Mi-e rușine de ce am făcut înainte, caut mântuirea. Eu sunt de acum Gheorghe Becali. Și nu mai țin minte nimic, că sunt Gheorghe”, a spus latifundiarul, duminică, la biserica din Pipera.

Săptămâna trecută, Gigi Becali a beneficiat de 5 zile de permisie.

Rămâne de văzut dacă se va ține de curând, în condițiile în care, nu se mult, susținea că face cancer la limbă, dacă nu vorbește la televizor.

////////////////////////////////////////
Gigi Becali va afla, azi, dacă va fi eliberat condiționat din penitenciar, magistrații Tribunalului Constanța urmând să se pronunțe în acest sens.