Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport

Meciul Ungaria – România ia foc! Fanii maghiari vor exploda! Provocarea ultrașilor tricolori: vor să transforme Budapesta în zonă de ocupație română!

[gallery ids="1354390,1354391,1354392"]

Pe 4 septembrie, Ungaria și România se vor înfrunta la Budapesta într-o partidă crucială pentru calificarea la Euro 2016. Peste miza pur sportivă a meciului se suprapune uriașa rivalitate dintre fanii celor două echipe. O dovadă este o inițiativă recentă a ultrașilor români.

Partida Ungaria – România se va disputa pe stadionul Groupama Arena din Budapesta, care are o capacitate de 23.668 de locuri. În seara zilei de 4 septembrie, în tribunele stadionului din capitala țării vecine se vor afla circa 1.100 de suporteri ai tricolorilor, care vor încerca să țină piept scandărilor zecilor de mii de maghiari.

O parte din fanii României care se vor deplasa la Budapesta fac parte din gruparea “Uniți sub tricolor”, care, potrivit propriei pagini de Facebook, “este un proiect al ultrașilor români care își propun să susțină în mod independent echipa națională a României”. Iar membrii acestei grupări se pregătesc de zor pentru marele meci din 4 septembrie.

Textul provocator de pe sticker, copiat de pe timbre maghiare din 1919

Timbru maghiar din 1919

Printre inițiativele lor pentru această confruntare se numără un sticker (abțibild) cu imaginea Parlamentului din Budapesta, peste care este aplicată o “ștampilă” cu margini în culorile drapelului României și textul “Zonă de ocupație română”. Mesajul este copiat de pe timbrele maghiare din anul 1919 (foto stânga), când armata română a intrat în Budapesta, pentru a înlătura guvernul comunist condus de Béla Kun.

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo
Recomandări

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

 

Stickerele respective se vor distribui gratuit doar celor care vor face deplasarea la Budapesta și vor cumpăra câte un tricou realizat special pentru acest meci, având inscripționat pe față textul “Doar România” deasupra tricolorului, iar pe spate, data partidei. Potrivit contului de Facebook a grupării “Uniți sub tricolor”, un tricou costă 25 de lei, poate fi plătit până astăzi, cel mai târziu, iar doritorul va intra în posesia lui în ziua meciului.

Sute de români de etnie maghiară vor încuraja Ungaria din afara stadionului?

Cotidianul maghiar Nemzetisport a scris că la partida din 4 septembrie ar fi dorit să asiste mii de suporteri ai Ungariei din Transilvania. Chiar dacă foarte puțini au obținut bilete la marele meci, câteva sute de români de etnie maghiară au decis să facă totuși deplasarea la Budapesta și să încurajeze naționala Ungariei în meciul cu România din imediata apropiere a stadionului! 

După ce i-a abandonat pe aeroportul Otopeni, Prefectura Botoșani minte când susține că urma să-i ducă de fapt pe muncitorii srilankezi la noile joburi din Colentina
Recomandări

După ce i-a abandonat pe aeroportul Otopeni, Prefectura Botoșani minte când susține că urma să-i ducă de fapt pe muncitorii srilankezi la noile joburi din Colentina

 

CLASAMENTUL GRUPEI F

  1. România  6  4  2  0  7-1  14p
  2. Irlanda de Nord  6  4  1  1  8-4  13p
  3. Ungaria  6  3  2  1  5-3  11p
  4. Feroe  6  2  0  4  4-8  6p
  5. Finlanda  6  1  1  4  5-8  4p
  6. Grecia  6  0  2  4  2-7  2p

PROGRAMUL ECHIPELOR CU ȘANSE REALE DE CALIFICARE

  • România: Ungaria (4 septembrie, în deplasare), Grecia (7 septembrie, acasă), Finlanda (8 octombrie, acasă), Feroe (11 octombrie, în deplasare)
  • Irlanda de Nord: Feroe (4 septembrie, în deplasare), Ungaria (7 septembrie, acasă), Grecia (8 octombrie, acasă), Finlanda (11 octombrie, în deplasare)
  • Ungaria: România (4 septembrie, acasă), Irlanda de Nord (7 septembrie, în deplasare), Feroe (8 octombrie, acasă), Grecia (11 octombrie, în deplasare)

Close
Închide
  Close