Mergi direct la conținut »
Meciuri test la rugby. Noua Zeelandă a nimicit Franța, iar Africa de Sud a învins Anglia
Sport Libertatea > Sport > Meciuri test la rugby. Noua Zeelandă a nimicit Franța, iar Africa de Sud a învins Anglia

Meciuri test la rugby. Noua Zeelandă a nimicit Franța, iar Africa de Sud a învins Anglia

 Meciuri test la rugby. Naţionalele Scoţiei şi Ţării Galilor au obţinut victorii facile în primele meciuri test din această lună, susţinute în faţa Canadei, respectiv Argentinei. La Toronto, Scoţia a trecut cu 48-10 (15-3) de reprezentativa frunzei de arţar, talonerul George Turner marcând trei eseuri, celelalte încercări fiind reuşite de Byron McGuigan, Ruaridh Jackson, Magnus Bradbury şi Lewis Carmichael. Canadienii nu u reuşit decât un eseu de penalitate.

Naţionala Scoţiei nu mai reuşise de zece ani să înscrie trei eseuri în timpul unui meci.

Într-un alt meci, la San Jose, Ţara Galilor s-a impus în faţa Argentinei cu 23-10 (17-3). Galezii au izbutit două eseuri, transformate, restul punctelor venind din lovituri de penalitate, în timp ce ”pumele” au înscris un eseu, transformat, şi au fructificat o lovitură de pedeapsă.

Naţionala de rugby a Africii de Sud a învins reprezentativa Angliei cu scorul de 42-39 (29-27), într-o partidă test disputată sâmbătă la Johannesburg, prima dintr-o serie de trei meciuri între cele două echipe.

Confruntarea, extrem de disputată, în care s-au înscris zece eseuri, a reprezentat şi o premieră pentru Springboks, care a fost condusă din teren de un căpitan de culoare, jucătorul de linia a treia Siya Kolisi.

Australia a învins Irlanda

Într-o altă întâlnire de pregătire, naţionala de rugby a Irlandei, deţinătoarea trofeului din Turneul celor Şase Naţiuni, a fost învinsă de Australia, vicecampioana mondială, cu scorul de 18-9 (8-6), la Brisbane.

”Cangurii” au pus astfel capăt unei serii de 12 victorii înregistrate de reprezentativa ”frunzei de trifoi”, care cunoscuse ultima înfrângere anul trecut, în martie, în faţa Ţării Galilor, în Six Nations (22-9).

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

”Cocoșii”, jumuliți

Pe de altă parte, Noua Zeelandă, campioana mondială en titre, a învins cu un categoric 52-11 (8-11) reprezentativa Franţei, pe Eden Park din Auckland, în faţa a aproximativ 50.000 de spectatori.

Conduşi la pauză cu 11-8, All Blacks au avut un joc spectaculos în repriza secundă când oaspeţii nu au mai reuşit să marcheze niciun punct, impunându-se în final prin cele opt eseuri, dintre care trei transformate, şi concretizarea a două lovituri de pedeapsă.

”Cocoşii galici” au izbutit un eseu, netransformat, şi fructificarea a două lovituri de penalitate.

Pe continentul asiatic, Japonia, gazda Mondialului din 2019, a învins Italia cu 34-17, iar în competiţia Pacific Nations Cup, la care participă în premieră Georgia, Fiji, deţinătoarea trofeului, s-a impus cu 24-22 în faţa Samoa, în timp ce georgienii au câştigat cu scorul de 16-15 în faţa Tonga.


Citește și: REPORTAJ VIDEO | 100 de ani de la Marea Unire, 100 de Românii paralele

Close
Închide
  Close