Mergi direct la conținut »
Mircea Lucescu, criticat de Cornel Dinu și de fanii dinamoviști, pentru că a ajutat echipa lui Gigi Becali, marea rivală a formației din Ștefan cel Mare: ”Te compromiți”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mircea Lucescu, criticat de Cornel Dinu și de fanii dinamoviști, pentru că a ajutat echipa lui Gigi Becali, marea rivală a formației din Ștefan cel Mare: ”Te compromiți”

Mircea Lucescu, criticat de Cornel Dinu și de fanii dinamoviști, pentru că a ajutat echipa lui Gigi Becali, marea rivală a formației din Ștefan cel Mare: ”Te compromiți”

Rămas fără antrenor principal, Gigi Becali l-a convins pe renumitul antrenor cu Mircea Lucescu, 74 de ani, să-l ajute la meciul pe care FCSB l-a disputat joi seară, la Giurgiu, cu cehii de la Mlada, 0-0, în turul 3 preliminar din Liga Europa.

De Viorel Tudorache,

Decizia lui “Il Luce”, considerat un antistelist convins, l-a scandalizat pe Cornel Dinu și i-a isterizat pe fanii dinamoviști. Lucescu este liber de contract după despărțirea de naționala Turciei.

“Il Luce” a intrat  în vestiarul vicecampioanei și le-a dat indicații fotbaliștilor înainte de meci. În lipsa lui Gigi Becali, Lucescu a stat în timpul jocului în lojă cu președintele FCSB, Valeriu Argăseală, și a descifrat aspecte tehnico-tactice, de care interimarul Vergil Andronache avea să țină cont. Cornel Dinu, legendă a lui Dinamo, nu l-a menajat deloc pe fostul său coechipier Mircea Lucescu.

“Procurorul” l-a criticat la Telekom Sport: “În Italia există o vorbă foarte clară, care spune: «Nu mă mai baga în chestii care seamănă a urât mirositor, a mlaștină fotbalistică». În Italia se mai spune că «domnii se nasc, nu se fac». Pandi! Pandi! Tradu ce înseamnă «signori si nasce, non si fanno». Gata! Să-i spuneți și lui Mircea! Poate a uitat chestia asta! Poate nu o are în genă!

Nu putem să ne ducem într-o asemenea degradare! Ar fi o explicație că ajutăm fotbalul românesc! Păi, pe cine să ajut? Pe ăla care dă cu bomba atomică la echipă de câțiva ani? Ce să fac acolo? Nu ai ce să faci decât să te compromiți. Probabil că nu este un moment prea fericit din cariera lui Mircea. Îmi pare rău, dar și pentru mine este o surpriză total neplăcută”.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Nici fanii dinamoviști nu l-au iertat pe Mircea Lucescu și l-au criticat pe internet: “Onoarea trebuie să fie mai importantă decât banii. Atunci când îți pierzi demnitatea, pierzi totul”.

Riciu: «Mircea va face un pas înapoi»

“Implicarea lui Mircea Lucescu la FCSB m-a surprins. Nu pot să spun însă dacă plăcut sau neplăcut. Sunt convins că dacă vor fi valuri, Mircea va face un pas înapoi. Eu cred că e doar o tatonare între el și Gigi Becali”, a precizat Mircea Rădulescu, fostul secund al lui Mircea Lucescu la naționala României.

Interimarul Vergil Andronache, 48 de ani, a dezvăluit ce le-a spus “Il Luce” jucătorilor în vestiar: “Nu este un secret, a intrat la noi în vestiar, a ţinut un discurs motivaţional, băieţii au fost foarte încântaţi, pentru că e vorba de domnul Mircea Lucescu, şi ne-a ajutat foarte mult. A spus că sunt jucători foarte buni în lotul nostru şi că să avem foarte mare încredere în noi, pentru că şi dânsul are mare încredere în noi”. Andronache a afirmat că jucătorii au fost afectaţi însă de plecarea managerului sportiv al FCSB, Mihai Stoica.

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită
Recomandări

O româncă de pe lista celor mai căutați infractori din Europa a fost prinsă după 5 ani de căutări. Unde a fost găsită

“Mircea Lucescu ne-a încurajat, ne-a spus că suntem puternici. M-a impresionat, m-a motivat intervenția domnului Lucescu, e un antrenor foarte mare”


Florinel Coman, atacant FCSB

Il Luce: «Chiar sunteți nesimțiți»

Mircea Lucescu a dezmințit posibilitatea de a lucra oficial la FCSB. “I-am promis lui Gigi că vin să văd echipa, că nu am văzut-o până acum. Sper să și câștige, e extrem de important mai ales după înfrângerea Craiovei cu AEK și după egalul făcut de CFR cu Celtic, 1-1”, a spus “Il Luce” înainte de meci. Tehnicianul s-a înfuriat însă când a fost filmat mergând spre vestiarul FCSB: “Băi, băieți, lăsați-mă, că nu mă mai duc. Dacă voi stați aici, eu nu mă mai duc nicăieri. Duceți-vă de aici! Băi, dar voi sunteți chiar nesimțiți!”.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Lucescu, în vestiarul Stelei la Sevilla

Nu este prima dată când Mircea Lucescu intră în vestiarul roș-albaștrilor. “A fost și la Sevilla, după ce Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Atunci era selecționer. Ce s-a întâmplat acum nu comentez. Fiecare face ce vrea. Nu mă interesează Gigi Becali”, și-a amintit Tudorel Stoica, fosta glorie a Stelei.

În ciuda remizei, Gigi Becali rămâne optimist: “Există mare valoare la FCSB, nu există organizare a jocului. Nici prin cap nu-mi trece că nu ne calificăm. Nu au cum să ne elimine”. Returul se dispută joi, la Mlada, de la ora 20.00. Câştigătoarea va juca în play-off probabil cu echipa portugheză Vitoria Guimaraes, care a dispus în deplasare cu 3-0 de letonii de la Ventspils FK.

“L-am rugat să mă ajute, să-mi dea indicații. Îi mulțumesc, s-a dus să le dea indicații jucătorilor. Sunt sigur că le-a spus și ceva de ordin tactic. Nu poate fără fotbal, dar nu cred că îl pot convinge să vină ca antrenor”


Gigi Becali, patron FCSB

Prietenie sau interese

Relația de amiciție dintre Mircea Lucescu și Gigi Becali este comentată în contradictoriu în lumea fotbalului. Unii spun că ar avea rădăcini din anii 80, pe când Gigi Becali se învârtea pe lângă Hagi în anturajul echipei naționale.

Alții susțin că la mijloc ar fi vorba doar de interese: “Mircea Lucescu l-a propus la FCSB pe fundașul central ucrainean Yevhen Khacheridi, 32 de ani, care a jucat ultima oară sub comanda lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic”. Pe de altă parte, frații Ioan și Victor Becali i-au atacat de mai multe ori virulent pe Mircea și Răzvan Lucescu.

Gigi, contestat de fani

Gigi Becali a fost contestat dur de micuța galerie a FCSB prezentă la Giurgiu. Fanii i-au transmis patronului, printr-un banner, să nu se mai implice în probleme tehnice: “Ne-am săturat de incompetență! Pune un antrenor și lasă-l să-și facă treaba”.

Suporterii au aruncat pe teren bancnote de 500 de euro cu chipul patronului FCSB pe ele. “Le cer doar respect. Dacă nu au auzit, să vadă Dinamo, Rapid. Eu am o investiție care se numește FCSB, nu încalc legea. Tot cum știu eu fac la mine pe banii mei”, a reacționat Becali.


FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
Close
Închide
  Close