Mergi direct la conținut »
Mitică Dragomir a fost înregistrat pe ascuns vorbind despre dosarul care-l poate trimite în pușcărie: ”El ne-a convins” | VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mitică Dragomir a fost înregistrat pe ascuns vorbind despre dosarul care-l poate trimite în pușcărie: ”El ne-a convins” | VIDEO

Mitică Dragomir a fost înregistrat pe ascuns vorbind despre dosarul care-l poate trimite în pușcărie: ”El ne-a convins” | VIDEO

Dumitru Dragomir și Mircea Sandu riscă să ajungă după gratii în dosarul dezafilierii adevăratei Universitatea Craiova, cea care a fost scoasă din competiții în 2011. Procurorii care au anchetat cazul au cerut câte 10 ani pentru fiecare dintre cei doi foști capi fotbalului românesc, pe care i-au acuzat de abuz în serviciu.

De Octavian Cojocaru,

Pe 4 mai, adică în urmă cu o săptămână, Mitică Dragomir a susținut ultima sa pledoarie în fața judecătoarei în privința acestui caz care l-ar putea trimite pentru a treia oară în viață în spatele gratiilor. Din înregistrarea făcută, foarte probabil, de apropiați ai lui Adrian Mititelu, patronul defunctei Universitatea Craiova, reiese clar că Dragomir a încercat disperat să arunce vina în spatele lui Adrian Stângaciu, șeful compartimentului juridic al FRF în acel moment, care i-ar fi convins pe toți membrii Comitetului Executiv să voteze pentru scoaterea oltenilor din toate competițiile. Decizia definitivă îmn acest caz se va da pe 25 mai.

Iată discursul lui Dragomir redat de cei de la editie.ro, publicația online condusă chiar de Adrian Mititelu:

D.D.: Si numai daca…doamna Presedinta, daca eu aveam ceva cu ei, pai nu ii chemam si pe astia doi sa voteze ?! Nu, amandoi…unul a plecat, celalalt s-a abtinut. Deci, rea-vointa unde este? Rea-vointa mea…am tras concluzia de la doamna procuror ca a existat o rea-vointa, unde este rea-vointa?! In afara de asta, doamna Presedinta, eu am votat, inca o data, nu o data, am votat in 20 de ani de 1000 de ori. Lucru pe care l-am intrebat de directorul juridic, care raspundea, el raspunde si vad ca nu e aici.

El ne-a convins ca daca nu isi retrage domnul Mititelu…asta…si nu luam sanctiunea legala conform regulamentului, toate echipele din….ale mele…care erau atunci din Liga Profesionista de Fotbal din Cupele Europene, iar echipele nationale le scoate din meciurile internationale. Asta mi-a spus directorul juridic, unde este vina mea ca am votat democratic la fel ca ceilalti?

Dar va mai spun si altceva, pai Adunarea Generala care a confirmat asta, a confirmat dupa aproape un an. Pai aveau timp si au avut timp sa studieze dosarul, sa vada daca noi sau Mititelu are dreptate si numai 5….4 din Craiova si unul de nu stiu unde au votat impotriva, restul..toata lumea l-au scos afara pe UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Pentru ca FC UNIVERSITATEA CRAIOVA a mai abreviat o FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, care aici nu s-a vorbit de escrocheriile care au facut acesti oameni doamna Presedinta si vad ca noi suntem cei care suntem propusi la condamnare. Nu escrocii ! Sa va spun doamna Presedinta, a abreviat…eu le-am dat in fiecare an de la Liga Profesionista de Fotbal cel putin 2 milioane de dolari acestui om, Mititelu.

Dar, cu un inainte doamna Presedinta, cum sunt eu vinovat, ca am avut ceva cu UNIVERSITATEA CRAIOVA, cand domnul Mititelu personal a venit si mi-a cerut o suma mare de bani, retineti ce va spun, ca sa plateasca Federatiei taxele, ca altfel nu il inscriam in…asta. Si eu i-am dat lui Mititelu, eu eram prieten cu Mititelu doamna…..pana i-am cerut banii inapoi si m-a luat la injuraturi…ca sa vedeti si dumneavoastra ! Numai o secunda!

A.M.: E diliu!

D.D.: Dupa ce s-a intamplat treaba asta….pai doamna, el un singur an a tinut UNIVERSITATEA CRAIOVA, iar in al doilea an a bagat-o in insolventa clubul si 7 ani sau 6 ani de zile a tinut in insolventa clubul pe la Brasov…pe la astea. Unde sunt eu vinovat doamna, daca eu am fost convins de directorul juridic si de conducerea Federatiei, eu si ceilalti nu eu, sa….si in constinta mea mi-a spus ca altfel tineam cu Mititelu, ca eu sunt de acolo din zona.

Am votat doamna in consecinta pentru ca altfel, echipele nationale si echipele din prima liga erau scoase din competitiile internationale, ce nu intelege nimeni si ..n-a inteles nici doamna procuror, ca Federatia Romana de Fotbal este constituita de asa fel ca si cum ne-am intelege noi din sala asta sa fim fumatori de Carpati, dar unul fumeaza Kent. Pai ala conform statutului in excluzi, ca asa spune statutul.

De ce a semnat Mititelu personal si….2 minute mai am, de ce a semnat Mititelu personal ca respecta comisiile jurisdictionale si TAS-ul ?! De ce a semnat doamna?!  Pentru ca daca nu semna ma legam eu de Federatie si cine a vrut Mititelu.

Judecatoarea: Au prezentat avocatii dumneavoastra acest aspect.

D.D.: Da. Doamna presedinta…sunt, sunt un pic…

UN SUPORTER AFLAT IN SALA: Senil!

Rasete in sala.

D.D.: Doamna Presedinta nu ma pot enerva…esti un nimeni. Eu va spun dumneavoastra, sunt nevinovat, am votat conform constintei mele in functie de raportul facut de directorul juridic. Federatia Romana de Fotbal a convocat, nu Liga, Liga nu are nicio treaba aici cu mine, a convocat Adunarea Generala doamna Presedinta si Adunarea Generala a consfintiit ce am votat noi, deci nu am gresit.

CITEȘTE ȘI:

Pe asta n-a simțit-o ”Oracolul de la Bălcești”: ”Sandu și Dragomir vor lua o pedeapsă! Nu știu dacă de 10 ani, dar vor lua…” | EXCLUSIV

Close
Închide
  Close