Mergi direct la conținut »
Moment de reculegere în plenul Senatului, în memoria lui Ilie Balaci
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Moment de reculegere în plenul Senatului, în memoria lui Ilie Balaci

Moment de reculegere în plenul Senatului, în memoria lui Ilie Balaci

România este încă în stare de șoc după decesul fostului mare fotbalist Ilie Balaci, care a fost înmormântat, marți, la Craiova.

Senatorii au ţinut, miercuri, un moment de reculegere, la începutul şedinţei de plen, în memoria fostului fotbalistului Ilie Balaci, care s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 62 de ani, scrie Mediafax.

„Vreau să vă propun un moment solemn, un moment de reculegere în memoria celui care a fost Ilie Balaci, sportiv de top al României”, a anunţat la începutul şedinţei de plen senatorul PSD Cosmin Preda.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi.

„În semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, se arată în decretul semnat de şeful statului.

Ilie Balaci a murit duminică dimineață, pe 21 octombrie, la doar 62 de ani. „Minunea Blondă” venise la Craiova pentru a asista la meciul CSU Craiova-FCSB, de duminică seară, dar a murit în brațele mamei sale, în urma unui infarct.

După moartea acestuia, a fost deschisă o anchetă, Ministerul Sănătății trimițând o echipă la Craiova, pentru a investiga modul în care s-au efectuat procedurile și cum a fost declarat decesul.


Citește și: Caracatiţa terenurilor de la Aeroportul Otopeni: Gigi Becali a cumpărat cu un euro metrul pătrat și-l poate vinde cu 25, dar spune că va accepta orice preț al statului! “Eu trăiesc în creștinism, nu în capitalism”

Close
Închide
  Close