Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Monica Niculescu și Irina Begu au reușit ce n-au putut fotbaliștii din Generația de aur în sfertul cu Suedia de la World Cup '94

Monica Niculescu și Irina Begu au reușit ce n-au putut fotbaliștii din Generația de aur în sfertul cu Suedia de la World Cup ’94

Echipa României a obținut o calificare memorabilă în semifinalele FedCup, echivalentul Campionatului Mondial în tenis, grației victoriei senzaționale reușită de perechea Monica Niculescu și Irina Begu, la scorul de 2-2, în meciul cu Cehia.

De Viorel Tudorache,

Derularea scorului până la 2-2 i-a dus pe unii fani tricolori cu gândul la coșmarul cu Suedia de la World Cup 94, când fotbaliștii din Generația de aur au fost la cinci minute de o semifinală istorică, dar au scăpat-o printre degete la 11 metri.

Ca și Hagi și compania, naționala feminină de tenis a fost condusă cu 1-0, a egalat, a preluat avantajul, 2-1, dar a fost egalată, 2-2. Mihaela Buzărnescu a comis-o cu Siniakova când ne era lumea mai dragă, precum Florin Prunea în fața lui Kennet Andersson.

Din fericire, Monica și Irina au fost mult mai încrezătoare, mai stăpâne pe ele, mai puternice din punct de vedere mental decât au fost Dan Petrescu și Miodrag Belodedici, în urmă cu 25 ani, la loviturile de departajare, în fața lui Ravelli.

Astfel, Simona Halep, cu două victorii uriașe la Ostrava, a fost ferită de frustrările trăite de Florin Răducioiu, autorul celor două goluri marcate contra Suediei pe 3 iulie 1994, la San Francisco.

VIDEO / 46 de ani de așteptare! România – Cehia 3-2. Perechea Begu – Niculescu a adus punctul calificării în semifinalele Fed Cup.


Citește și: O femeie-jandarm din România, în iadul din mijlocul Africii. Acolo, localnicii își măcelăresc dușmanii cu macetele, îi omoară cu pietre sau îi ard de vii!

Close
Închide
  Close