Mergi direct la conținut »
A murit Laura Lunca, fostă finalistă în Cupa Campionilor Europeni
Sport Libertatea > Sport

A murit Laura Lunca, fostă finalistă în Cupa Campionilor Europeni

O veste teribilă a îndoliat vineri handbalul românesc. Laura Lunca, căpitanul Ştiinţei Bacău, una din cele mai mari echipe din istoria handbalului românesc, s-a stins din viaţă la numai 57 de ani, ca urmare a unei boli incurabile, anunță sport.bacaul.ro. Lunca a câștigat Cupei Cupelor și a disputat finala în Cupa Campionilor Europeni.

Plecată după 1990 în Spania, Laura Lunca a fost una dintre cele mai importante jucătoare ale formaţiei care a adunat nu mai puţin de 9 titluri de campioană. Cu coordonatorul de joc în lot, Ştiinţa Bacău a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a câştigat Cupa Cupelor în 1989. Regretata handbalistă a devenit liderul unei echipe formidabile, din care mai făceau parte Mariana Târcă, Lidia Drăgănescu, Gabriela Antoneanu, Filofteia Danilof şi care a dominat handbalul românesc în anii ’80, până când Oltchim (fostul Chimistul) a preluat ştafeta.

În urma evoluţiilor de la echipa de club, Laura Lunca şi-a câştigat şi locul la echipa naţională, cu care a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial din 1986. Căsătorită cu fostul fotbalist de la Sport Club Bacău, Florin Lunca, jucătoarea s-a mutat în Spania la începutul anilor ’90 şi mai bine de 15 ani a activat în cadrul unei alte mari echipe, Mar Valencia!

poza

Laura Lunca, numărul 6 FOTO: sport.bacaul.ro

“Cei 12 ani petrecuţi la Ştiinţa Bacău au fost cei mai frumoşi ani din viaţă. Eram peste tot ca o familie, dar şi munceam foarte mult. Noi aveam doar două săptămâni libere pe an, nu ca acum. În tot acest timp, Ştiinta devenise un fenomen. Antrenorul nu trebuia să ne spună nimic pentru a ne motiva. Era suficient să intrăm în sală şi să vedem tribunele arhipline”, a declarat Laura Lunca, pentru ziarul „Deşteptarea” într-un interviu pe care l-a dat în urmă cu câţiva ani, când a revenit acasă într-o vacanţă.

 

„Laura a fost pentru noi un adevărat căpitan de echipă, o sportivă cu un caracter deosebit. A fost o colegă de la care ai avut numai de învăţat, un model pentru toate generaţiile care am crescut pe lângă ea. Rămâne în memoria noastră aşa cum am cunoscut-o în teren, o persoană deosebită”, ne-a declarat Mariana Târcă, antrenoarea care ne-a mai deezvăluit faptul că primul pas spre marea performanţă l-a făcut în oraşul Victoria, fiind descoperită de Marian Nicolae. „Soarta a făcut să fim descoperite de acelaşi antrenor şi să ne întâlnim mai târziu şi la lotul naţional, şi la Ştiinţa Bacău”, a mai spus Mariana Târcă.

Close
Închide
  Close