Mergi direct la conținut »
A MURIT NAE MANEA / Cum l-a făcut de râs pe Copos în faţa unor străini
Sport Libertatea > Sport > A MURIT NAE MANEA / Cum l-a făcut de râs pe Copos în faţa unor străini

A MURIT NAE MANEA / Cum l-a făcut de râs pe Copos în faţa unor străini

Nae Manea va fi înmormântat joi, jurul orei 13:00, la cimitirul Străuleşti 2. Cortegiul funenar va porni de la Biserica Sf. Parascheva, după terminarea slujbei, şi va trece pe la stadionul Giuleşti.

Fostul fotbalist al Rapidului a rămas în memoria celor care l-au cunoscut ca un bărbat plin de viaţă, care făcea glume spumose. Când spui Nae Manea, spui Rapid. Iar acest lucru îl ştia foarte bine şi fostul patron al formaţiei giuleştene, George Copos.

Lui George Copos îi plăcea să se laude că Manea este legenda Rapidului, dar uita să-l plătească.

Florin Manea, fiul fostei glorii, a povestit un episod amuzant petrecut cu ani în urmă: ”Într-o deplasare, în străinătate, George Copos l-a prezentat pe tata unor oficiali: . Tata, care ştia că nu era plătit la fel de bine ca alţii de prin club, l-a pus imediat la punct pe Copos printr-o glumă de-a lui: ”. Adică, într-o franceză de baltă, legenda n-are ce mânca.

sport-1-copos-gsp.jpg

 Liţă: ”I-a plăcut să fie lider”

Liţă Dumitru (64 de ani) îl descrie pe fostul său coleg ca pe un om vesel: ”I-a plăcut să fie lider. În 1985, când am venit la Rapid de la Poli Timişoara, locuiam la căminul CFR, de la tramvaiului 14, împreună cu ceilalţi jucători din provincie. Nae îi luase sub aripa lui pe Bacoş, pe Goanţă, pe Gheară, pe Damaschin, pe Toader, pe Manu. Ne strângea la el acasă şi făcea bancheturi, cu şpriţuri. Mergeam la discotecă. Nae era crai mare, îi plăceau femeile. Soţia lui, Vichi, era geloasă, venea de multe ori şi făcea scandal la club”.

 ”Băbăciune, ţi-am luat coşciug”

Liţă îşi aminteşte că Manea îl tachina mereu pe seama faptului că era mai în vârstă decât el: ”De câte ori mă vedea, făcea mişto de mine: . Credea că mor înaintea lui, dar uite că, din păcate, Dumnezeu l-a luat pe el înainte”.

Nae Manea a decedat luni, răpus de cancer la ficat, după două luni de suferinţă.

 

 

Close
Închide
  Close