Lungu-secure-1.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Din când în când, greul greilor din România, fostul campion mondial de judo Sandu Lungu, îşi regizează intrarea în cuşcă în aşa fel  încât lasă asistenţa cu gura căscată.

Astfel, orădeanul îşi face apariţia având în mâini o ditamai securea iar pe umeri o blană de lup. Dacă mai adăugăm şi gabaritul, 152 de kg în prezent, plus chipul fioros, atunci e de înţeles şocul celor care îl văd pe Lungu în carne şi oase. Foarte puţini ştiu însă că Sandu Lungu a avut o muză care l-a inspirat în a pune la punct această intrare spectaculoasă.

“Modelul meu pentru tipul ăsta de intrare a fost Bob Sapp cu care am luptat în 2011 la Piatra-Neamţ. Ştiam că Sapp are intrări din astea, să le zicem mai colorate şi m-am gândit să răspund la fel. Cum sunt pasionat de filme istorice m-am gândit că ar fi interesantă o ţinută asemănătoare cu cele văzute în unele filme de genul ăsta. Blana pe care o port e de lup iar toporul îl împrumut de prin oraşele în care lupt”, povesteşte Lungu.

La 1,96 si 160 de kg, Bob Sapp, muza lui Sandu Lungu, obişnuia să-şi facă apariţia în ring înveşmântat într-o mantie albă, spre deliciul asistenţei. La fel a procedat şi la Piatra-Neamţ în 2011 când a cedat în faţa lui Lungu după 56 de secunde scurse din prima rundă.

“Eu sunt în primul rând luptător şi de abia apoi showman. La Sapp lucrurile stau exact invers, de aceea nu mi-a rezistat nici măcar un minut”, completează Lungu. Bob Sapp, supranumit Bestia, este un celebru showman american, actor, kickboxer şi luptător de MMA care s-a retras din activitatea sportivă în urmă cu doi ani.

Spre deosebire de Bob Sapp, Sandu Lungu, 40 de ani, nu s-a retras şi nici nu are de gând s-o facă prea curând. Supranumit Muntele Bihorului, Lungu poate fi văzut în acţiune pe 14 decembrie la Sala Polivalentă din Bucureşti  unde  va lupta în capul de afiş al evenimentului de arte marţiale mixte RXF 21.

Urmărește-ne pe Google News