Max Verstappen (19 de ani), pilotul echipei de Formula 1 Red Bull Racing, s-a numărat printre remarcații sezonului 2016, ce se va încheia duminică, odată cu disputarea Marelui Premiu de la Abu Dhabi. Olandezul a fost lăudat de Niki Lauda (67 de ani), campion mondial în 1975, 1977 și 1984.

Niki Lauda este de părere că Max Verstappen are un potențial uriaș și că olandezul poate deveni cel mai bun pilot din istoria Formulei 1. Cu o condiție, însă. “Max este unul dintre cei mai buni piloți pe care i-am văzut. Copilul este uimitor, dar trebuie să fie mai atent, pentru că are la activ multe accidente, dar de fiecare dată spune că nu este vina lui. Max va fi cel mai bun din istoria Formulei 1, dacă va gândi puțin mai mult”, a declarat fostul mare pilot austriac.

Verstappen este cel mai tânăr câștigător de Mare Premiu

Max Verstappen este cel mai tânăr debutant din istoria Formulei 1. Olandezul a concurat pentru prima dată în “Marele Circ” în 2015, la Marele Premiu al Australiei, la vârsta de 17 ani și 166 de zile, ca pilot al echipei Toro Rosso. În același timp, el este cel mai tânăr pilot care s-a aflat în fruntea plutonului pe durata unui tur d pistă în timpul unui Mare Premiu de Formula 1, cel mai tânăr pilot care a stabilit cel mai rapid tur de pistă, cel mai tânăr pilot care urcă pe podium și cel mai tânăr câștigător de Mare Premiu.

În clasamentul piloților pe anul 2016, Max Verstappen ocupă locul 5, cu 192 de puncte. Olandezul este devansat de Nico Rosberg (Mercedes, 367p), Lewis Hamilton (Mercedes, 355p), Daniel Ricciardo (Red Bull Racing, 246p) și Sebastian Vettel (Ferrari, 197p).

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate