Mergi direct la conținut »
Noi dezvăluiri din noaptea în care au fost înjunghiați baschetbaliștii americani de la Brăila: ”Johnson și Keyes au scăpat escaladând gardul pubului”
Sport Libertatea > Sport

Noi dezvăluiri din noaptea în care au fost înjunghiați baschetbaliștii americani de la Brăila: ”Johnson și Keyes au scăpat escaladând gardul pubului”

Noi dezvăluiri din noaptea în care au fost înjunghiați baschetbaliștii americani de la Brăila: ”Johnson și Keyes au scăpat escaladând gardul pubului”.

Bogdan Botea este avocatul brăilean care-i reprezintă în anchetă pe Shaquille Johnson și Joshua Keys, ceilalți doi americani de culoare din lotul lui Cuza Sport, prezenți la violențele de sâmbătă noaptea. Oferă detalii șocante despre derularea evenimentelor din localul în care McClain și Bowie au fost înjunghiați

Domnule Botea, sunteți avocatul celor doi americani de culoare care au scăpat teferi din încăierarea de la ”Music Pub”. Ce informații aveți despre derularea evenimentelor?
Am vizionat în repetate rânduri imaginile de pe toate cele opt camere video care au surprins evenimentele din diferite unghiuri. Totul a început la ora 01:02 noaptea, când agresorul a intrat fără niciun motiv în grupul sportivilor și i-a aplicat un pumn în figură lui Bowie. Se vede foarte clar că baschetbaliștii și agresorii n-au interacționat în niciun fel înainte. Am văzut pe rețelele sociale că se vechiculează versiunea cum că la mijloc ar fi fost implicate niște fete. Zvonuri! Fake news!

”Bowie nu mai putea merge, l-a ajutat o fată să iasă”

S-a declanșat probabil imediat o încăierare generală?
Bowie a replicat, au sărit și ceilalți baschetbaliști, dar numai pentru a-l potoli pe colegul lor și a-l scoate din mâinile lui „Dassaev”, după care apare o perioadă de acalmie de câteva zeci de secunde. În acest interval de timp, se vede cum jucătorii vor să iasă din local, să plece. E și momentul în care cei care lucrau în pub le-au atras atenția americanilor să se potolească, fiindcă au de-a face cu un mare boss local. Înțeleg că exact asta ar fi fost expresia folosită.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Și cum s-a reaprins conflictul?
În timp ce sportivii căutau să părăsească barul, au fost atacați de opt, nouă oameni din grupul lui ”Dassaev”. I-au înghesuit în colțul toaletelor, unde s-a produs și înjunghierea. Pe Bowie l-au prins practic fiindcă rămăsese ultimul, iar Shaquille Johnson și Joshua Keys au scăpat fiindcă au escaladat pur și simplu gardul pentru a ieși din incintă! Pe Bowie l-a ajutat să iasă o fată care era în grupul lor. L-a sprijinit, fiindcă nici nu se mai putea deplasa singur! Am întâlnit-o și pe ea la audieri, era plină de sânge!

”S-au pierdut probe biologice importante”

Cum l-au identificat pe agresor?
Și din imaginile puse la dispoziție de Poliție, dar și de pe pozele lui de pe rețelele de socializare. L-au recunoscut imediat. Anchetatorii știau și ei încă de la șase dimineața că despre ”Dassaev” e vorba, dar nu-mi explic de ce a ajuns să se predea abia luni după-amiază! Au reacționat foarte greu. Înțeleg că procurorul de caz ar fi invocat faptul că nu exista încă temei legal pentru a-l reține. Cert e că s-au scurs ore importante și s-au pierdut probe biologice vitale în anchetă.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

E adevărată informația că inclusiv bodyguarzii i-ar fi lovit pe sportivi?
Unul dintre americani a declarat că a fost lovit când au intervenit bodyguarzii localului, care ar fi vrut să folosească și spray-urile. S-au oprit însă la timp, când baschetabliștii au făcut semn și au spus că vor să plece.

 

Close
Închide
  Close