Mergi direct la conținut »
Noua competiție europeană în care echipele românești ar putea juca din 2021. Mega League, Intertoto sau Liga Europa 2?
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Noua competiție europeană în care echipele românești ar putea juca din 2021. Mega League, Intertoto sau Liga Europa 2?

Noua competiție europeană în care echipele românești ar putea juca din 2021. Mega League, Intertoto sau Liga Europa 2?

Noua competiție europeană în care echipele românești ar putea juca din 2021. UEFA vine cu vești bune pentru echipele mici din Europa: în câțiva ani s-ar putea înființa o nouă competiție intercluburi.

Eliminate in corpore din Europa – Steaua și CFR Cluj au ratat accederea în grupele Ligii Europa, fotbalul românesc a ajuns la cel mai de jos nivel din ultimii ani.

Pentru a doua oară de la introducerea sistemului cu grupe și în Cupa UEFA/Europa League, în sezonul 2004/2005, România nu trimite nici măcar o echipă în această fază. Prima dată s-a întâmplat în 2015, când FCSB și Astra au fost eliminate de Rosenborg și AZ Alkmaar, iar situația s-a repetat joi seară, FCSB și CFR fiind scoase din Europa de Rapid Viena și de Dudelange.

Liga 1 a ajuns pe locul 29 în clasamentul coeficienților UEFA, cea mai joasă poziție ocupată vreodată. Ce înseamnă asta? Că am ajuns sub țări precum Bulgaria, Kazahstan, Azerbaidjan sau Israel!  Locul 29 în clasamentul UEFA înseamnă că România va trimite în continuare patru echipe în cupele europene, însă toate vor avea de trecut patru tururi preliminare pentru a intra în grupe. Adică opt meciuri! Echipe noastre vor fi nevoite să înceapă anul competițional la începutul lui iulie. Modificările vor intra în vigoare în sezonul european 2020/2021, observă Gazeta Sporturilor.

Clasamentul UEFA se calculează pe ultimele 5 sezoane. La începutul anului competițional 2019/2020, România va pierde cel mai bun punctaj, din 2014/2015, adică 5.125, și va porni cursa de pe locul 32, sub Liechtenstein! Dacă nu vom reuși să adunăm puncte, atunci prăbușirea va continua. De la locul 48 în jos, formațiile europene evoluează în precalificări, adică intră în joc la sfârșitul lunii iunie, notează gsp.ro.

O șansă pentru fotbalul românesc ar putea fi o nouă competiție, care va avea la start 32 de echipe, la care UEFA lucrează. Una dintre variante este Mega League, despre care am mai relatat.

O altă discuție ar putea fi reprezentată de relansarea Cupei UEFA Intertoto (a fost o competiție de fotbal europeană de vară, pentru echipele care nu s-au calificat în competițiile europene; a fost anulată în 2009)

A treia versiune despre care se vorbește: divizia secundă a Ligii Europa.

 

 

Close
Închide
  Close