Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport

Noua Sharapova e din România. A fost colegă de generație cu Halep, e frumoasă și de viitor

[gallery ids="1366587,1366588,1366592,1366589,1366591"]

Colegă de generație, Ștefana Andrei (21 de ani, 1157 WTA) visează să calce pe urmele Simonei Halep. Într-un interviu pentru zerofotbal.ro, jucătoarea de tenis își face autoportretul.

”Spre deosebire de alții, eu nu pot spune că nu am avut copilărie. Adevăratele sacrificii au început din adolescență. Am avut o copilărie frumoasă, cu păpuși, jocuri în fața blocului cu ceilalți copii… o copilărie normală. Tenisul era tot o joacă. Pe vremea aceea, mult mai importantă era școala. Tenisul a devenit prioritar abia după clasa a 8-a”, spune Ștefana.

”Rezultatele excepționale obținute nu numai de Simona Halep, ci și de toate celelalte fete prezente în top 100, vor ajuta tenisul românesc deoarece spre terenuri se vor îndrepta foarte mulți copii. Rezultatele lor îmi dau încredere că totul este posibil, cu multă muncă și dorință”, afirmă jucătoarea.

Ce atuuri are Ștefana, sportivă care e antrenată de Daniel Dobre și Ionuț Moldovan: ”Fără falsă modestie, faptul că sunt înaltă e un avantaj. În general jucătoarele înalte au un serviciu mai bun, acoperă terenul mai bine și loviturile sunt mai puternice”.

”Anul trecut, momente fericite au fost finalele de dublu câștigate împreună cu Andreea Mitu și cu Iulia Ivașcu”;

”Tenisul m-a ajutat și înafara terenului. Datorită lui sunt disciplinată, punctuală, ordonată (cu ușoare tendințe obsesiv-compulsive) și cred eu că sunt mai matură decât alte fete de vârsta mea”.

Sportivul preferat? Scriitorul preferat? Pictorul preferat?
Ștefana Andrei: Maria Sharapova. Agatha Christie. Leonardo da Vinci.

Maria Şharapova, locul 2 WTA FOTO: EPA
INTERVIUL în variantă integrală, AICI.

 

 

Close
Închide
  Close