MENIU CAUTĂ
23 Aug. 2013 16:46

O nouă ipoteză despre cauzele bolii lui Costică Ștefănescu

Distribuie

Costică Ştefănescu a murit după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, pentru că nu mai suporta durerile provocate de cancerul generalizat. Leonida Nedelcu, fostul lui colaborator, se gândeşte că boala a pus stăpânire pe el pentru că sănătatea îi fusese şubrezită de condiţiile climaterice din ţările arabe.
”Ştiu că acum 4 ani, în Arabia Saudită, când lucram pentru clubul Najran, a făcut o operaţie de hemoroizi. L-a operat un medic sirian. I-a fost bine câteva zile, apoi s-a simţit rău. S-a internat în spital, dar n-a băgat de seamă că ar fi ceva grav”, a declarat Nedelcu pentru Libertatea.
«E posibil să fie ceva în aer»
”Apoi a mers prin ţări precum Kuweit şi Qatar. E posibil să fi fost ceva din naştere sau să fi luat anumiţi microbi esofagieni, în contact cu clima de-acolo. La arabi, la ora 12.00 erau 50 de grade, era cuptor afară! E posibil să fie ceva în aer, nu ştiu ce să spun. Toată lumea se gândeşte că a luat ceva de-acolo”, a mai spus Leonida Nedelcu.

Francezul Bruno Metsu a păţit-o


Bruno Metsu (59 de ani), antrenorul francez care a uimit lumea cu Senegalul la CM 2002, a fost diagnosticat cu cancer, după ce a antrenat 10 ani în zona arabă, unde a lucrat şi Costică Ştefănescu. În octombrie 2012, medicii i-au dat cumplita veste. ”Ai cancer în fază terminală. Ţi-a prins colonul, ficatul şi plămânii. Mai ai trei luni!”. De atunci, luptă ca un nebun. A slăbit 17 kilograme şi a depăşit momente dificile în februarie până acum. ”Doctorii au spus familiei că voi muri. Dar n-am murit. Testele de sânge s-au ameliorat. E o luptă teribilă. Vreau să trăiesc”, a declarat recent Metsu.
foto: Gazeta Sporturilor

Citește mai multe despre Costică Ștefănescu pe Libertatea.

Comentarii