12 Oct. 2017 17:48

Palmaresul Simonei Halep cu jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor de la Singapore

Distribuie

Palmaresul Simonei Halep cu jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor de la Singapore (22-29 octombrie) înclină spre adversare.

Noul număr 1 în tenisul feminin mondial are bilanț pozitiv doar cu două dintre cele șapte contracandidate la ultimul trofeu al anului 2017: Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina), Caroline Wozniacki (Danemarca), Venus Williams (SUA), Jelena Ostapenko (Letonia) și Caroline Garcia (Franța).

Simona Halep le conduce la ”directe” doar pe Karolina Pliskova (5-2) și pe Caroline Garcia (2-1), ultima calificată, iar cu Jelena Ostapenko este la egalitate (1-1).

Pentru Simona Halep este a patra participare consecutivă la Turneul Campioanelor, iar cea mai bună performanță a realizat-o în 2014, finală cu Serena Williams, pierdută însă categoric, 3-6, 0-6.

Palmaresul Simonei Halep cu jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor de la Singapore

Simona Halep (1 WTA) vs Gabrine Muguruza (2 WTA) 1-3

Simona Halep (1 WTA) vs Karolina Pliskova (3 WTA) 5-2

Simona Halep (1 WTA) vs Elina Svitolina (4 WTA) 1-2

Simona Halep (1 WTA) vs Venus Williams (5 WTA) 1-3

Simona Halep (1 WTA) vs Caroline Wozniacki (6 WTA) 2-3

Simona Halep (1 WTA) vs Jelena Ostapenko (WTA 7) 1-1

Simona Halep (1 WTA) vs Caroline Garcia (9 WTA) 2-1

Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor vor fi împărțite în două grupe de câte patru. Toate meciurile se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi (cu tie-break), inclusiv finala.

Jucătoarele clasate pe primele două locuri în grupe se califică în semifinale (1A-2B / 2A-1B), iar învingătoarele vor juca finala.

Este a 47-a ediție a turneului de simplu și a 41-a ediție a turneului de dublu. Singapore este cel de-al nouălea oraș care găzduiește acest turneu de la înființarea sa în 1972 și va găzdui acest turneu pentru încă patru ani.

The #WTAFinals singles field is set! ?

A post shared by WTA Finals Singapore (@wtafinalssg) on

Pentru a râmâne pe numărul 1 WTA, Simona Halep are nevoie de un parcurs bun la Singapore, diferența de puncte din Top 3 WTA este destul mică. Acum, Halep are 6.175 de puncte, iar ocupanta locului secund, iberica Garbine Muguruza, are 6.135 puncte. Pentru supremație se mai bat și ocupantele locurilor 3 și 4 WTA, Karolina Pliskova (5.605 p.), respectiv Elina Svitolina (5.465 p.).

Citește și: Simona Halep, jucătoarea anului? Sportiva noastră a fost nominalizată de WTA pentru acest trofeu

Loading...
Comentarii