Mergi direct la conținut »
Panti, în echipa sezonului din Anglia. E peste De Gea și Courtois
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Panti, în echipa sezonului din Anglia. E peste De Gea și Courtois

Panti, în echipa sezonului din Anglia. E peste De Gea și Courtois

Costel Pantilimon, portarul naționalei României, a fost inclus în echipa sezonului din Premier League, conform The Guardian.

Goalkeeperul din Bacău i-a depășit pe spaniolul David De Gea și belgianul Thibaut Courtois în topul celor mai buni portari din campionatul Angliei. 

Cel mai bun unsprezece al sezonului din Anglia începe cu internaționalul român între buturi. Costel Pantilimon, cu o medie a notelor de 7.12, e considerat cel mai bun goalkeeper de jurnaliștii de la The Guardian.

Uriașul român a fost în cea mai bună formă în meciul cu Arsenal care i-a adus lui Sunderland salvarea de la retrogradare. Dar a fost doar una din numeroasele prestații eroice ale sale. El a înregistrat 109 de parade în cele 28 de apariții în Premier League, cu o rată de succes de 78,4%. Cu toate că De Gea s-a remarcat cu unele dintre cele mai spectaculoase parade, procentajul său a fost de doar 69,4%, fiind astfel evident că portarul lui Sunderland a fost cel mai constant pe durata sezonului”, notează britanicii.

Echipa sezonului în Premier League, conform The Guardian:

Pantilimon (Sunderland) – B. Ivanovic (Chelsea), C. Smalling (Man. United), L. Koscienlny (Arsenal), N. Monreal (Arsenal) – A. Sanchez (Arsenal), S. Cazorla (Arsenal), C. Fabregas (Chelsea), E. Hazard (Chelsea) – D. Costa (Chelsea), S. Aguero (Man. City).

Costel Pantilimon s-a accident la genunchiul drept și este incert pentru meciul Irlanda de Nord – România, programat pe 13 iunie, în preliminariile Euro 2016. 

Close
Închide
  Close