A fost un succes fantastic, cu atât mai mult cu cât ”cormoranii” de la Liverpool erau, în acel moment, campioni ai campioanei lumii, Anglia cucerind Cupa Mondială în 1996.

Cum, în tur, englezii au învins cu 2-0, iar, pe atunci, nu se luau în calcul golurile din deplasare, a mai fost nevoie de un meci de baraj, care s-a jucat la Bruxelles. Au învins tot britanicii cu 2-0, dar performanţa Petrolului rămâne.

Petrolul_1

Petrolul Ploieşti – Liverpool 3-1 (1-0)
12.10.1966, stadion: Petrolul, spectatori: 20.000
Au marcat: Moldoveanu (36), Boc (59), M. Dridea (65)/ Hunt (50).
Petrolul: M. Ionescu – Pahonţu, Boc, Florea, Mocanu – Dincuţă, Dragomir –  Moldoveanu, M. Dridea, Badea, V. Dridea. Antrenor: Constantin Cernăianu.
Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats –  Stevenson, Callaghan – Strong, Hunt, St. John, Thompson.
Manager: William Shankly.
Arbitru: Ivan Lukianov (URSS)

Legende pe care ar trebui să nu le uităm

Din păcate, Costică Moldoveanu, ca şi alţi jucători simbol ai Petrolului şi ai fotbalului românesc – Mihai Mocanu, Mihai Ionescu, Pahonţu – au rămas doar legende, pe care ar fi bine să nu le uităm, pentru că au reprezentat cu cinste, onoare, demnitate, culorile clubului, oraşul Ploieşti, România.
Deşi, nedrept, performanţele lor sunt uitate de tot mai mulţi, totuşi, măcar la astfel de momente merită să le adresăm un gând bun! Nu au nevoie de mai mult – recunoaşterea este mai presus de orice răsplată!

l_91787

Clubul Laguna, firma Cris-Tim şi Emanoil Savin organizează miercuri, de la la 17.30, singura manifestare destinată fostelor glorii petroliste, la 50 de ani de la istoricul succes cu Liverpool.

Ad placeholder

Fanii fac show sâmbătă

Sâmbătă, Petrolul va juca în etapa a noua din Liga A Prahova, eșalonul patru al fotbalului românesc, prilej pentru suporteri să marcheze aniversarea a 50 de ani de la cea mai importantă victorie din istoria clubului. Astfel, meciul cu CS Cornu se va juca în nocturnă, de la ora 19.00, și va fi precedat de o întâlnire dintre formaţia de old-boys a Petrolului şi o selecţionată similară a judeţului Prahova.

Fanii pregătesc o coregrafie impresionantă, aşa cum obişnuiseră în ultima perioadă petrecută în Liga 1. Pe tabelele stadionului Ilie Oană vor rula mesaje de la foşti jucători ai clubului, iar ploieştenii speră să stabilească un nou record de asistenţă la un meci din Liga a IV-a. În actualul sezon, Petrolul are o medie de 4.500 de spectatori la meciurile de acasă, cea mai mare asistenţă fiind de 6.100, la meciul cu AS Tufeni Băicoi din etapa a doua.