Mergi direct la conținut »
Pilotul qatariot Nasser Al-Attiyah, primul în Raliu Dakar 2019
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Pilotul qatariot Nasser Al-Attiyah, primul în Raliu Dakar 2019

Pilotul qatariot Nasser Al-Attiyah (Toyota), liderul clasamentului general, a câştigat miercuri cea de-a noua etapă (penultima) a Raliului Dakar 2019, desfăşurată în circuit la Pisco, şi se îndreaptă către a treia sa victorie în această competiţie.

Al-Attiyah a fost înregistrat pe speciala cronometrată de 313 km în 3h 53min. 22sec., încheind etapa cu un avans de aproape cinci minute faţă de spaniolul Nani Roma (Mini), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat sud-africanul Giniel De Villiers (Toyota), la 7min. 15sec.

Etapa a fost marcată de abandonul francezului Stephane Peterhansel (Mini), cel mai titrat pilot din istoria Raliului Dakar, în timp ce compatriotul acestuia Sebastien Loeb (Peugeot), multiplu campion mondial de raliuri, a pierdut timp preţios în dunele peruane.

În ierarhia generală, Al-Attiyah este urmat la 51min. 27sec. de Nani Roma şi la 2h 02min. 37sec. de Sebastien Loeb.

epa07287837 Qatari Nasser Al-Attiyah arrives at the timing checkpoint after the eight stage of the Rally Dakar 2019, between San Juan de Marcona and Pisco, in Peru, 15 January 2019. EPA-EFE/Ernesto Arias

Joi se dispută ultima etapă din actuala ediţie a Raliului Dakar, Pisco – Lima, în lungime totală de 247 km, între care 112 km cronometraţi

Citiți și Românul Gyenes a abandonat în etapa a opta a Raliului Dakar 2019

Close
Închide
  Close