MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 19:07

Pique și Neymar, foști colegi la Barcelona, au fost adversari la poker

Distribuie

Pique și Neymar, foști colegi la Barcelona, au fost adversari la poker. Neymar Jr, Gerard Pique şi Sergio Garcia s-au alăturat ieri seară celor peste 4.000 de jucători prezenţi la Barcelona la European Poker Tour (EPT), unul dintre cele mai populare festivaluri de poker din Europa, marca PokerStars.


Cei trei sportivi s-au întâlnit la masa verde în cadrul unui turneu caritabil cu un buy-in în valoare de 25.000 de euro, fiecare jucând pentru o cauza umanitară în care cred şi pe care o susţin.

Neymar Jr., împreună cu fratele său şi foştii şi actualii săi coechipieri Lo Celso şi Arthur Melo, au jucat pentru The Neymar Jr. Project Institute, o asociaţie care oferă cursuri gratuite de fotbal, volei, înot, judo, baschet, citire, limbi străine, muzică, dans şi tehnologie informaţională unui număr de aproximativ 2.300 de copii defavorizaţi cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani în São Paulo, Brazilia.

Atacant la Paris Saint-Germain şi naţionala Braziliei, Neymar Jr. nu este străin de masa de joc, el concurând cu trei ani în urmă la EPT Barcelona. În vara aceasta, în timpul evenimentului Brazilian Series of Poker (BSOP), sponsorizat de PokerStars, Neymar Jr s-a clasat al şaselea în Super High Roller, încasând 79.440 R$ (21.470 USD).

Susţinut de fratele său, Gerard Pique a jucat pentru fundaţia Barefoot Foundation, o asociaţie caritabilă columbiană înfiinţată de soţia sa, Shakira. Fundaşul Barcelonei a jucat în cadrul mai multor ediţii ale evenimentelor EPT de la Barcelona, oraşul său natal, înregistrând cel mai bun rezultat anul trecut, când a terminat al cincilea în turneul No Limit Holdem (25.500 buy-in), câştigând suma de 129.350 EUR.

La acel moment, Pique a declarat: ”Îmi place să joc poker şi turneul PokerStars European Poker Tour din Barcelona este unul dintre cele mai bune turnee din lume, organizat chiar aici, în frumosul meu oraş natal. Te simţi grozav aici, indiferent dacă pierzi sau câştigi.”

Spaniolul Sergio García, jucător profesionist de golf şi jucător pasionat de poker, a luptat pentru fundaţia The Sergio Garcia Foundation cu scopul de a contribui la incluziunea socială a copiilor şi tinerilor afectaţi de dificultăţi economice prin asigurarea unor ajutoare sociale şi prin practicarea unui sport în timpul liber, sprijinind astfel o gamă largă de organizaţii neguvernamentale şi asociaţii umanitare.

Ambasadorul PokerStars Andre Akkari a intrat şi el la masa de joc, obiectivul său fiind strângerea de fonduri pentru Right to Play, partenerul caritabil oficial al PokerStars, o asociaţie care foloseşte puterea jocului pentru a educa şi capacita copiii care se confruntă cu dificultăţi în întreaga lume.
EPT Barcelona, unul dintre cele mai populare evenimente live sponsorizate de PokerStars continuă până pe data de 2 septembrie la Casino Barcelona.

Comentarii