MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 13:46 , de Viorel Tudorache

Povestea portdrapelului României la Jocurile Gay 2018 de la Paris: ”Am trăit cu un diplomat canadian. Acum sunt cu un funcționar din Ministerul de Interne al Franței”

Distribuie

Povestea portdrapelului României la Jocurile Gay 2018 de la Paris. Daniel Munteanu este din Galați, are 43 de ani, și locuiește de 15 ani în capitala Franței, unde lucrează ca specialist în medicină biologică. Nu se ascunde și vorbește deschis despre orientările sale sexuale. 

”În 1995 am trăit prima dată cu un bărbat. Familia aflase, dar nu am avut probleme. În perioada 1999-2001 am stat împreună cu un diplomat canadian. I-am chemat pe părinți la București, în apartamentul în care locuiam. Nu au deschis subiectul, dar și-au dat seama.

În 2003 am venit în Franța pentru a-mi finaliza rezidențiatul în medicină biologică și m-am stabilit la Paris. După două luni am găsit un bărbat cu care sunt și acum. Este funcționar public în Ministerul de Interne al Franței. La serviciu știu că sunt gay, dar nu este nicio problemă. Din 2013, Franța a legalizat căsătoria între persoane de același sex. Părinții și rudele mă vizitează anual, iar soțul meu a fost în România”, a povestit Daniel Munteanu pentru Libertatea.

Gălățeanul spune că nu toți homosexualii din Franța au viață ușoară: ”Sunt și aici persoane aruncate în stradă de familii când află ce orientări sexuale au. Există însă organizații care îi ajută”.

Daniel Munteanu este pasionat de alegare și face parte din clubul ”Front Runners Paris”, care este afiliat la ”Front Runners New York”, organizație internațională LGBT.

”Nu sunt un sportiv de elită. Merg la club pentru sănătate și socializare. La Jocurile Gay poate participa oricine. Noi în asociație avem persoane straight. Cel mai important lucru este că orice persoană trebuie respectată indiferent de comunitatea din care face parte și să trăiască în respect față de ceilalți”, a mai spus Munteanu, care a obținut medalia de argint la triatlon, categoria 40-45 ani.

Daniel Munteanu a explicat de ce a fost singur la ceremonia de deschidere: ”Nu am știu câți români mai vin la competiție. Am aflat însă că mai sunt câțiva, pe care i-am văzut cu drapelul în tribune. Ei au greșit culoarul și au intrat ca spectatori, nu ca și concurenți. M-am întâlnit miercuri cu Andrei Ion, alături de care am alergat la 5.000 de metri. Francezii tratează Jocurile Gay de la Paris ca o repetiție pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024”.

”Eu am fost foarte mândru să port drapelul, așa cum o fac de fiecare dată când particip la o competiție”, a scris pe contul său de facebook Daniel.

România are șase sportivi la Jocurile Gay 2018 de la Paris. Andrei Ion, locul 23 la 5.000 de metri | GALERIE FOTO&VIDEO


Citește și: EXCLUSIV/ Verdict groaznic al legiștilor: pacienta a murit de foame, singură și speriată în bălăriile din curtea spitalului Primăriei Capitalei

Citește mai multe despre Franța, gay, LGBT și Paris pe Libertatea.

Comentarii