Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Președintele COSR, Mihai Covaliu, este mulțumit de noul echipament al olimpicilor: ”Dacă firma Peak e bună pentru NBA, e bună și pentru România”

Președintele COSR, Mihai Covaliu, este mulțumit de noul echipament al olimpicilor: ”Dacă firma Peak e bună pentru NBA, e bună și pentru România”

Președintele COSR, Mihai Covaliu, este mulțumit de noul echipament al olimpicilor. Sportivii români vor purta echipamente de prezentare marca Peak la toate competițiile pe care le vor disputa sub egida CIO, începând cu JO de iarnă 2018 până la JO de vară 2024, conform unui parteneriat în valoare de 1,5 milioane euro semnat vineri de președintele COSR, Mihai Covaliu, și Christin Wu, vicepreședinte al companiei chineze Quanzhou Peak Shoes.

Mihai Covaliu a motivat alegerea echipamentului Peak prin faptul că brandul chinez se află în plină expansiune globală, are parteneriate cu 12 Comitete olimpice și are contract cu NBA.

”Ne asociem cu o companie producătoare de echipament sportiv care a demonstrat performanță la cel mai înalt nivel și anume în baschetul profesionist american, în NBA. La ora actuală Peak Sports este partenerul a 12 Comitete olimpice, sunt prezenți pe cele patru continente și sunt în plină expansiune. Am luat legătura și m-am sfătuit cu colegi și prieteni din celelalte Comitete olimpice aflate sub contract cu Peak Sports și am auzit lucruri pozitive.

Am fost personal în China și am văzut industria pe care o dezvoltă, atitudinea, capacitatea, potențialul și seriozitatea cu care abordează fiecare parteneriat. Urmează semnarea primului contract de sponsorizare după 2012, prin care este asigurat echipamentul sportiv de reprezentare a echipei olimpice. Contractul vizează o perioadă de 7 ani, până în 2024.

Valoarea estimată este de peste 1,5 milioane euro. Sunt materiale de calitate bună, sunt moderne, este o firmă care deja este prezentă în NBA, și dacă e bună în NBA, e bună și în România. Sunt bucuros că o parte din sportivii care au fost prezenți la acest eveniment au aprobat, să zic așa, calitatea materialelor, mă refer în primul rând la Ana Maria Popescu. Sunt materiale de calitate bună, sunt moderne, este o firmă care deja este prezentă în NBA”, a declarat Covaliu cu prilejul evenimentului de la COSR în care s-a semnat parteneriatul cu Peak.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Echipamentul Peak este prezent de 4 ani pe piața românească și este distribuit de Sportlife. Christin Wu s-a arătat încântată de semnarea unui parteneriat cu COSR și a promis că sportivii români vor beneficia de echipamente de cea mai bună calitate.

Președintele COSR a adăugat că prima tranșă de echipament livrat de Peak va fi pentru delegația României la JO 2018 de iarnă din Coreea de Sud: ”Primul echipament pe care îl vom primi va fi pentru JO 2018 de iarnă de la Pyeongchang, după care la toate competițiile de sub egida CIO, mă refer la Jocurile Europene, Festivaluri olimpice pentru tineret de vară și de iarnă, la JO de vară și de iarnă. Echipamentul va avea un design diferit adaptat pentru iarnă și pentru vară”. 

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Mihai Covaliu (centru), încadrat de George Boroi (stânga) și reprezentantul firmei Peak

Președintele COSR, Mihai Covaliu (centru), încadrat de secretarul general al COSR, George Boroi (stânga) și de reprezentantul firmei Peak

Președintele COSR a adăugat că acest parteneriat va asigura sportivilor români materiale de calitate și va evita procesele dificile de achiziție demarate în fiecare an pentru echipamente.

”Pot să spun că ne-am dorit să avem un partener cu care să colaborăm, care să ne livreze echipament de calitate, care să aducă un plus de valoare echipei olimpice, a identității ei vizuale și nu pot să nu fac referire la procesul achiziției de echipament care se desfășoară foarte greu și de multe ori nu primești ceea ce îți dorești, ci ceea ce îți dă cel care vine cu prețul cel mai mic. De aceea e foarte important să avem un partener care să ne pună la dispoziție echipament de calitate pentru competițiile la care participă echipa olimpică”, a declarat fostul campion olimpic la sabie. 

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Gimnastul Marian Drăgulescu a verificat curios calitatea tricourilor made in China, sub privirile fostei campioane de judo Alina Dumitru

La evenimentul de semnare a parteneriatului cu Peak, au fost prezenți numeroși campioni români precum Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Sandra Izbașa, Alin Moldoveanu, Corina Căprioriu, Viorica Susanu, Cristian Gațu, antrenori precum Mariana Bitang, Octavian Bellu, conducători de federații, alte numeroase personalități din sportul românesc.

Peak are peste 30.000 de angajați, o piață de desfacere de circa 7.000 magazine pe cinci continente și este listată la bursa din Hong Kong cu o valoare de 1,5 miliarde dolari.

Citește și: Cum a ajuns Peak Sport la COSR? Firma unui fost handbalist va asigura echipamentul olimpicilor în perioada 2018-2024

Close
Închide
  Close