Mergi direct la conținut »
Prima calificare internațională pentru cea mai ”varză” națională de fotbal din lume
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Prima calificare internațională pentru cea mai ”varză” națională de fotbal din lume

Prima calificare internațională pentru cea mai ”varză” națională de fotbal din lume

Clasată pe locul 209, ultimul conform clasamentului FIFA, selecționata de fotbal din Bhutan, un mic stat de la poalele munților Himalaya cu doar 800.000 de locuitori, a trecut în faza următoare a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2018, după ce a bătut de două ori naționala din Sri Lanka (1-0, 2-1), primele victorii internaționale din existența echipei.

Stadionul din centrul capitalei Thimpu a fost plin ochi. 30.000 de oameni au luat cu asalt arena pentru a vedea returul, în primul meci disputat în Sri Lanka naționala Bhutanului aisgurându-și prima victorie internațională (1-0). Și au avut ce vedea, selecționata micuței monarhii de la poalele munților Himalaya câștigând din nou (2-1) și calificându-se astfel în turul următor al calificărilor pentru Cupa Mondială din 2018 (goluri marcate de Chencho Gyeltshen, denumit și Ronaldo al Bhutanului). ”Suntem înnebuniți după această calificare. Aceste victorii pot schimba definitiv fața fotbalului din țara noastră”, au spus oficialii din Bhutan.

Close
Închide
  Close