Mergi direct la conținut »
Antrenorul Radu Troi, fost atacant al ”militarilor”, îi face praf pe actualii steliști: ^”Tade n-are nicio o treabă cu fotbalul! Pe vremea mea, nu ar fi jucat nici la Metalul, în liga a doua!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Antrenorul Radu Troi, fost atacant al ”militarilor”, îi face praf pe actualii steliști: ^”Tade n-are nicio o treabă cu fotbalul! Pe vremea mea, nu ar fi jucat nici la Metalul, în liga a doua!”

Antrenorul Radu Troi, fost atacant al ”militarilor”, îi face praf pe actualii steliști: ^”Tade n-are nicio o treabă cu fotbalul! Pe vremea mea, nu ar fi jucat nici la Metalul, în liga a doua!”

Fostul atacant stelist Radu Troi (66 de ani) este unul dintre antrenorii care încearcă să ridice noua Steaua, patronată de CSA. Armata pune mai întâi bazele unui Centru de Copii și Juniori, urmând ca din sezonul viitor să înscrie o echipă în Liga a IV-a. Troi este ajutat de nume grele din trecutul stelist: Adrian Bumbescu, Vasile Aelenei și de Anton Doboș.

”Hagi le-a luat șunca din fasole!”

”Domnule, vine lumea la Steaua. Sunt, în total, 200 de copii. Nu e păcat de baza asta din Ghencea, ca să nu fie folosită? La grupa mea sunt 50 de copii, generația 2004-2005… Sunt copii care fac câte 100 de abdomene la un antrenament, au viitor. Are România talente, vă spun eu! Am și un copil din 2006, dar și o fată de 11 ani. Până la vârsta de 14 ani, ea poate evolua cu băieții! Ne-au sunat oameni din toată țara, din Pașcani, din Suceava, ca să-și aducă aici copiii. Nu avem cazare, că i-am fi primit! Asta trebuia să facă și Gigi Becali, să facă centre prin toată țară, cum a făcut Hagi, care le-a luat tuturor șunca din fasole cu proiectul lui! A așteptat doi-trei ani, dar i-a ieșit. Ceilalți vor bani repede, de pe o zi pe alta. CSA va face și echipă de Liga a IV-a, ca să aibă copiii unde să joace!”, a declarat tehnicianul, pentru SportNews. Troi merge și prin sate, pentru a face selecții: ”Am fost la Tărtășești, de unde am adus șase copii”.

”L-a păcălit pe Becali”

Fostul fotbalist stelist râde de actuala Steaua, care a ratat calificarea în grupele Ligii Europa: ”Mă uit le Tade… Băiatul ăsta n-are nicio treabă cu fotbalul! L-au păcălit pe Becali. Pe vremea mea, nu ar fi avut loc la Metalul, în liga a doua. Era acolo un atacant, Georgescu, unchiul lui Țețe Moraru, care devia senzațional mingea cu capul, știa traseele, unde să ți-o dea, nu ca Tade ăsta! Îl tot aud pe Ilie Dumitrescu la televizor spunând că Tade e bun. Îi spun eu lui Ilie, că dacă ar fi jucat în echipă cu el, l-ar fi înjurat de mama focului! E prieten cu Becali, de-aia îl apără pe Tade! Ăstia de la Steaua sunt fotbaliști? Muniru, Breveeld dau pase de doi metri, cu latul, nu sunt capabili să fa că o angajare în adâncime. Sunt precum caii ăia pe care vrei să-i vinzi. Dai o țeapă și ăla rămâne cu paguba! De la Steaua îmi plac Chipciu și Popa. Îmi plăceua, căci nici ăștia nu-mi mai plac! Dar nu e vina lor, nu are are cine să-i joace! Popa aleargă ca nebunu! La Steaua, îi aveam pe Dumitru, Stoica și pe Iordănescu, care știau treaba. Apoi, au venit alții care știau să paseze, Majearu, Bălan… Dar, e greu acum la Steaua. Gigi Becali ne-a dat afară pe noi, antrenorii de copii și de juniori, ca să-și aducă nepoții lui! Selecția a fost făcută de Gigi Becali, iar Rădoi a acceptat ca fraierul!”.

Radu Troi a jucat în perioada 1975-1979 la Steaua, după ce a evoluat la Dinamo (1969-1970), Metalul București (1970-1972) și FC Argeș (1972-1975). A punctat de 17 ori în 87 de partide în tricoul ”militarilor”.

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close