Mergi direct la conținut »
RAPID / Fosta glorie Ştefan Popa a suferit un infarct miocardic acut
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > RAPID / Fosta glorie Ştefan Popa a suferit un infarct miocardic acut

RAPID / Fosta glorie Ştefan Popa a suferit un infarct miocardic acut

Rapid trece prin cea mai disperată perioadă din ultimii 26 de ani, iar suporterii se gândesc din nou la matinal. Abia promovată în Liga I, echipa de azi le reaminteşte fanilor Old School de porecla ABBA. Era supranume ironic, după celebra trupă disco suedeză ABBA, prin care rivalii îi şicanau pe giuleşteni pentru că erau obişnuiţi să facă naveta între Divizia A şi Divizia B.   După înfrângerea suferită la Craiova (0-2), formaţia de lângă podul Grant a coborât pe locul 17 în campionat, cu doar 10 puncte după 15 etape, la un sigur punct de ultima clasată, CSMS Iaşi. [caption id="attachment_1401159" align="alignnone" width="590"] Craiova a călcat în picioare Rapidul. Imagine elocventă cu Virgil Ivan (alb-albastru) şi Alex Coman (vişiniu) FOTO: facebook CS U Craiova[/caption]

Giuleştenii au mai fost într-o situaţie asemănătoare în ediţia 1988-1989. Rapid pierdea în etapa a 16-a, 2-3, la Sibiu, pe 7 decembrie 1988, şi cobora de pe locul 14 pe 17, iar în final a retrogradat în ”B” de pe penultimul loc.

Trupa pregătită pe atunci de Ion Motroc era socotită cea mai slabă din istoria Rapidului, dar cu toate astea acumulase mai multe puncte (12) decât are la activ echipa actuală (10) după 15 etape. Şi asta în condiţiile în care pe vremea aceea se acordau doar două puncte pentru victorie.

Rada şi Drăghici au retrogradat în 1989

Din echipa care a retrogradat în ultimul campionat disputat în comunism au făcut parte printre alţii şi actualii antrenori ai Rapidului, Marian Rada şi Florea Drăghici. În lot se mai aflau portarii Leontin Toader şi Barba, jucătorii de câmp Aprodu, Bacoş, Gheorghe Cârstea, Vicenţiu Iorgulescu, Drăgan, Mustăţea, Bozeşan, Adrian Matei, Ciolponea, Constantinovici, Ionel Augustin, Goanţă, Ştefan Popa, Vameşu sau Pomohaci.

Rapid 88

Lotul Rapidului din 1988. Ştefan Popa (rândul de sus, al patrulea din stânga) şi Marian Rada (rândul de jos, al patrulea din stânga)

Fosta legendă a Giuleştiului, Ştefan Popa (56 de ani), a trăit momentul critic din 1988 şi face o comparaţie între cele două ere.”Ce poate să facă Rada dacă n-are de niciunele? La fel a fost şi în 1988, dar atunci Ion Motroc a greşit că s-a bazat pe prea mult pe puşti. Nu m-a băgat deloc. Ştiam exact ce poate echipa şi de aceea am şi plecat la finalul turului, la Zalău. Eu nu am retrogradat niciodată cu Rapid. Bacoş îmi zicea prin ’87 «Popică, retrogradăm!», iar eu îi spuneam «Cât sunt eu la Rapid nu retrogradăm!». Cum am plecat, Rapid a picat. Sper ca Rapiduleţul să scape, fiindcă este un fenomen frumos”, a povestit Ştefan Popa pentru Libertatea.

Salvat de o magazioneră

„Mă doare inima când văd în ce situaţia a ajuns Rapidul, dar nu prea mă mai intersează atât de mult soarta echipei, pentru că nici cei de la club nu s-au mai interesat de soarta noastră. N-am primit nicio invitaţie la meciuri”, a mai spus fostul mijlocaş, actualmente antrenor Centrul de copii şi juniori de la Concordia Chiajna.Ştefan Popa nu mai pune la inimă problemele Rapidului atât de mult şi din cauze medicale. „Pe 30 mai am suferit un infarct miocardic acut. Mă duceam la antrenament, eram pe stradă şi dintr-o dată am simţit dureri în capul pieptului. M-am aşezat pe o bancă şi mi-am revenit.Când am ajuns la teren, magazionera s-a speriat când m-a văzut. Mi-a zis: «Nu mai face antrenament, eşti alb la faţă!». M-am întins pe un pat şi am aşteptat salvarea. Aveam tensiunea 25. Cine ştie ce se întâmpla dacă făceam antrenament. Ori paralizam, ori eram gata!”, a rememorat fosta glorie rapidistă momentele critice prin care a trecut în urmă cu aproape şase luni.

Are stent la inimă

stent

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”
Recomandări

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”

Ştefan Popa a continuat: ”Am fost internat de urgenţă la Spitalul Militar şi mi-a fost montat un stent. Am avut o arteră înfundată 99 la sută, dacă era toată blocată eram gata. Am stat internat o săptămână. Primele trei zile au fost cele mai dificile, deoarece n-aveam voie să mă dau jos din pat. În cele trei zile am mâncat doar şase biscuiţi. Acum sunt bine. Ţin regim alimentar şi am slăbit 16 kilograme. Aveam 97 de kilograme, iar acum am 81”.

Fostul fotbalist, aflat încă în concediu medical, a fost ajutat de LPF cu 5.000 de lei.

 

Close
Închide
  Close