Primăria Municipiului Iași a afișat pe gardul care împrejmuiește terenul un banner de recunoștință: ”Iașul mulțumește Federației Române de Fotbal!”

Mesajul amintește de vremurile în care românii erau obligați să-i mulțumească din inimă ”mult-iubitului conducător” pentru orice realizare.

Potrivit FRF, amenajarea unui teren sintetic de fotbal la Iași face parte dintr-un proiect mai amplu început de Federația Română de Fotbal prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare județ din țară.

Terenul, situat la stadionul Tineretului, este al treilea din acest proiect, după cele de la Piatra Neamț și Timișoara.

Federația Română de Fotbal a plătit costul suprafeței de joc, iar terenul pe care s-a construit a fost pus la dispoziție de Primăria Iași.

”La finalul anului 2017 am semnat parteneriatul între Primăria Iași și Federația Română de Fotbal și astăzi, după aproape doi ani de zile, reușim să inaugurăm acest teren. A durat destul de mult, dar e bine că avem un astfel de teren, foarte important pentru copii.

În 2015, în urma unui audit, am reușit să identificăm cele mai importante patru zone în care FRF trebuie să intervină. Prima ar fi legată de competiții la nivel de copii și juniori, a doua ar fi de partea de pregătire pentru antrenori și manageri, a treia zonă de intervenție este cea legată de selecție la loturile naționale și a patra este cea legată de infrastructură.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Mi-am dat seama atunci că statul a uitat să investească în infrastructură de prin anii 70-80. Și atunci, împreună cu sponsorii federației am reușit creăm un fond de investiții de aproximativ două milioane de euro.

Acesta este al treilea teren pe care îl inaugurăm. Primul a fost la Tmișoara, al doilea la Piatra Neamț, iar după Iași vom mai avea alte cinci terenuri la Botoșani, Rm. Sărat, Călărași, Târgoviște și Reghin”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, potrivit frf.ro.

”Le mulțumesc tuturor copiilor prezenți aici, în primul rând pentru că joacă fotbal. Evident, mulțumirile mele merg și către părinți, pentru că nu este ușor să fii părinte de tânăr fotbalist.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

Să se țină de fotbal, dar să nu uite nici de școală. Ne dorim ca în anii viitori să ne întoarcem la Iași, pentru a mai finaliza un astfel de teren. Iar voi, copii, trebuie să jucați cât mai mult pe acest teren, ca să-l putem înlocui cu altul”, le-a transmis Răzvan Burleanu celor mici.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a declarat: ”Îi mulțumesc președintelui Răzvan Burleanu și Federației Române de Fotbal pentru că au ales Iașiul pentru o astfel de investiție.

Scopul este cel pe care l-am pronunțat de la început, dezvoltarea unei școli de fotbaliști români, pentru România. Și viitorul acestei școli sunt acești copii, pentru acești copii se fac aceste investiții.

Mai avem 14 terenuri în lucru acum, am demarat și proiectul unui stadion nou. Îmbucurător este faptul că președintele Răzvan Burleanu a înțeles că nu se poate un fotbal fără o tânără generație solidă de fotbaliști care să creadă în acest sport și care să-l practice”.

Evenimentul a avut loc înaintea unor jocuri amicale între grupele de copii și juniori ale clubului Politehnica Iași.

Citeşte şi:

Răzvan Burleanu, numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate