MENIU CAUTĂ
, de Mihai Toma

Remember cu Jerry Gane, antrenorul Petrolului. Miracolul, fratele dispărut și cum și-a luat cetățenia americană! VIDEO

Distribuie

”Când jucam la Osasuna (n.r. 1996-1998, 33 de meciuri, 4 goluri), în Spania, am avut un final de sezon asemănător. Eram retrogradați, practic, cu 8 etape înainte de final, ni se cânta prohodul. Dar am reușit 6 victorii și un egal și ne-am salvat. Deci există și miracole”, și-a adus aminte antrenorul Petrolului, Jerry Gane (44 de ani). Jerry speră să salveze și ”lupii” de la retrogradare, la fel de ”miraculos”.

Gane a comentat o serie de fotografii pe care reporterul uituc i le-a înapoiat după… 7 ani!

Ionel l-a iubit atât de mult pe Iulian, care a murit în 2000, încât păstrează numărul lui în agenda telefonică. ”Pentru tine, Iulian!”. Acesta a fost primul mesaj al noului antrenor principal al Craiovei, Ionel ”Jerry” Gane, după victoria formidabilă din Giuleşti (3-0), din 2009, prima din cariera sa de antrenor. Mesajul era trimis spre cer. La fel speră să facă și dacă Petrolul se va salva: va dedica reușita fratelui său și suporterilor echipei!

”Jerry” a privit spre imaginile cu soția sa. Ionel şi Nina sunt împreună de peste două decenii. ”Ne-am cunoscut în primăvara anului 1992. A fost dragoste la prima vedere, m-au atras ochii ei verzi şi privirea blândă. Am fost prieteni vreo doi ani, după care ne-am căsătorit”, spune antrenorul. Pe 28 august 1994, Nina şi Jerry s-au căsătorit.

DSCN0943

Pirat, cu Mutu și cu Mara!

A rememorat prietenia cu Mutu și cu Mara și aventurile din Miami, din 1998: ”Am primit cetățenia americană, atunci! Pe neve! Și la Disneyland am fost, ne-am mascat și am făcut pe pirații!”.

DSCN0939

A vorbit despre perioada Sankt Gallen (1999-2003, 117 meciuri, 53 de goluri), s-a simțit bine, a mulțumit pentru amintirile pe care le-a primit înapoi, s-a relaxat înainte de meciul de vineri, de la Chiajna.

DSCN0947

Cu Nixon, un coleg de la Skt. Gallen, Elveția, cu daruri primite de la… grădina zoologică!

 

INTERVIU VIDEO, AICI.

Chiar dacă formaţia din Bănie retrogradase în liga a doua, Jerry a ales cu inima şi a ţinut morţiş să revină cu Universitatea în prima ligă. În returul sezonului 2005-2006, Jerry Gane a fost golgheterul echipei, iar în vară Ştiinţa era din nou în elita fotbalului românesc, dar atacantul a ajuns la FC Argeş, unde şi-a agăţat şi ghetele în cui. ”E un episod amuzant din acel sezon. Jucam pe Juventus, am marcat, iar de la stație s-a anunțat că a marcat australianul ”Jerry Ghein”. Erau mulți canguri în acea echipă, Rose, Baird, Mitchell, eu tocmai revenisem, de aici confuzia”.

De unde vine Jerry?
”De la Jairzinho, care de fapt e numele meu. Pe mine nu mă cheamă Tersinio, ci Jersinio. M-am născut în 71, iar în 70 Brazilia a ieșit campioană mondială cu o echipă formidabilă. Și atunci tata, care era mare fan Brazilia, mi-a zis Jairzinho, după fotbalistul lui brazilian preferat, dar l-a scris Jersinio, cum îl pronunța el. Iar când mi-am făcut buletinul la 14 ani cei de acolo au greșit prima literă, neînțelegând numele, și mi-au pus T, așa că am rămas Tersinio. Dar înainte eram știut în cartier ca Jersy sau Jerry, pentru că prietenii din copilărie încercau să mi-l scurteze, ca să mă strige mai ușor”.

Comentarii