Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Reportaj la Satu Mare, acasă la Iosif Vigu! I se spune ”Meșterul”! Fostul internațional i-a făcut de rușine pe jucătorii din Liga 1 cu execuții magice / VIDEO

Reportaj la Satu Mare, acasă la Iosif Vigu! I se spune ”Meșterul”! Fostul internațional i-a făcut de rușine pe jucătorii din Liga 1 cu execuții magice / VIDEO

Iosif Vigu a jucat pentru Steaua în perioada 1966-1979 și se mândreşte cu cele 8 trofee câştigate în tricoul ”militarilor” (3 titluri și 5 Cupe ale României). În vestiarul ”roș-albaștrilor”, i-au ştiut de frică Liţă Dumitru, Anghel Iordănescu sau Marcel Răducanu. E membru de vază al ”Hall of Fame-ului” stelist, chiar dacă unul ca Gigi Becali, care n-a știut cine a marcat în marea finală de la Sevilla, este posibil să nu fi auzit despre el.

Orădean, nea Ioșka s-a stabilit la Satu Mare și duce o viață activă, legată de sport. Se îmbracă elegant, precum un jucător de golf, a urmărit Olimpiada la TV, ascultă postul de radio Sport Total FM și regretă că Dan Diaconescu nu mai este în libertate.

A prins cheag la Olimpia, dar pașii de antrenor l-au dus pe la Chimia Buzău, ASA Buzău, Olimpia Satu Mare, Minerul Turț, Armătura Zalău, Samus Satu Mare.

Vigu are gura bogată, dar și faptele îl ajută. Fostul fundaș a acceptat să facă o demonstrație de tehnică, în incinta bazei pe care Didi Prodan o deține la Satu Mare. Nea Ioșka ne-a arătat că le-ar putea da clasă oricând unor jucători de Liga 1, reușind să strecoare mingea în plasă de două ori, direct din corner. Nu degeaba, Didi Prodan, cel pe care l-a dat fotbalului românesc, și fratele acestuia, Ciprian, îl strigă ”Meșterul”.


404 meciuri în prima ligă a jucat Iosif Vigu

34 de goluri a înscris Vigu în primul eşalon

24 de selecţii în echipa naţională a strîns Vigu, reuşind să marcheze două goluri

Posturi: Fundaș stânga, fundaș central; Prima legitimare: Flamura Roșie Oradea (12 ani) A jucat la Crișana (1963-1964), Crișul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanța (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982).

22
de prezențe în cupele europene are Vigu cu Steaua.

A format următorii fotbaliști: Prodan, Csik, Ritli și Gerstenmajer.

CUM ARĂTA STEAUA LUI IOSIF VIGU
Iordache – Anghelini, Agiu, Sameş, Vigu – Liţă Dumitru, Iordănescu, Troi, Marcel Răducanu, C-tin Zamfir, Viorel Năstase. Antrenor: Ienei

 

Close
Închide
  Close