Ocazie uriașă pentru Bosnia. România pierde cu 1-0
Greșeală în apărarea noastră pe faza de construcție, Bazdar intefceptează si ajunge singur cu Niță, dar lobul încercat trece puțin peste poartă.
La faza următoare, România încearcă miracolul, dar meciul se încheie cu înfrângerea noastră.
8 minute de prelungiri. România se aruncă cu toate liniile în atac, Mitriță, Alibec și Hagi forțează, dar lipsește sclipirea necesară
Min 77: Burcă reia slab din întoarcere din interiorul careului. Încă o oportunitate ratată
Min 55 Ocazie uriașă pentru Drăguș aflat la a treia mare ratare a serii.
Rețeta pare un clasică deja: Bancu pasează excelent, dar Drăguș, nemarcat, nu ajunge să lovească decisiv din 6 metri trimițând pe lângă stâlpul din stânga portarului.
România nu primește un penalty la un henț în careu
Tahirovic a făcut henț în careu, dar arbitru a decis că a fost involuntar după ce a faza a fost verificată de VAR!
Contactat de GSP.ro, fostul arbitru internațional Marius Avram a declarat că România trebuia să beneficieze de lovitură de la 11 metri.
„Decizie greșită a arbitrului. Sunt surprins că deși jucătorul vede mingea, vine de la distanță, nu este surprins. Își mișcă brațul lovind mingea și chiar obține și un avantaj din acest henț. Arbitrul a decis să acorde minge de arbitru… decizia corectă ar fi fost penalty!”, a spus Marius Avram pentru GSP.ro.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_0af56937a85ca5111ccd873d1d5807c3.jpg)
Ocazie importantă pentru România
Șut bun al lui Răzvan Marin de la peste 20 de m, iar portarul bosniac respinge cu greutate în corner.
A început repriza secundă
Drăguș mai ratează o ocazie mare în prelungirile primei reprize
Denis Drăguș a ratat egalarea în ultimul minut de prelungire al primei reprize reluând peste poartă din 6 metri o centrare ideală a lui Bancu.
România presează
Min 31. Echipa noastră presează în căutarea golului egalizator. O nouă fază periculoasă l-a avut capăt de linie pe Drăguș care a trimis cu capul peste bară dintr-o poziție ușor incomodă.
:contrast(8):quality(75)/https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/870x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2025/03/romania-bosnia-0-e1742807855714.jpg)
Ocazie uriașă ratată de Drăguș
Angajat perfect de Bancu ăn careu, în zona punctului de la 11 m, Denis Drăguș a tras cu puțin pe lângă poartă. Drăguș avea și varianta unei pase către Răzvan Marin, aflat într-o poziție ideală.
Bosnia deschide scorul în minutul 14
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_c34e97614b801e10754210f6a4ff0f12.jpg)
Echipa Bosniei a început mai bine partida, dar jucătorii Naționalei au echilibrat partida. Totuși, Bosnia reușeste rapid deschiderea scorului prin Armin Gigovic în urma unui atac frumos. Mijlocașul lui Holstein Kiel a înscris după o pasă precisă de la Sead Kolasinac, care a excelat pe banda stângă.
Greșeală de plasament a lui Rațiu.
50.000 de voci, un singur imn: moment emoționant pe cel mai mare stadion!
„Deșteaptă-te, române!” a răsunat din piepturile celor 50.000 de spectatori adunați pe cel mai mare stadion al țării. Atât jucătorii, cât și Mircea Lucescu au trăit intens momentul, vizibil emoționați.
Echipele de start
România (4-3-3): Niță – Rațiu, M. Popescu, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Tănase, Drăguș
Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rus, Ghiță, Alibec, Chipciu, Șut, Hagi, Dragomir, Moruțan, Mitriță, Sorescu Selecționer: Mircea Lucescu
Bosnia (4-3-3): Vasilj – Malic, Radeljic, Barisic, Kolasinac – Tahirovic, Sunjic, Gigovic – Demirovic, Dzeko, Dedic
Rezerve: Hadzikic, Zlomislic – Mujakic, Bicakcic, Muharemovic, Bazdar, Basic, Memic, Burnic, Katic, Saric, Hajdradinovic Selecționer: Sergej Barbarez
Reguli de conduită pentru suporteri
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_d4308594a362e402c1b8f0193ce7458a.jpg)
Federația Română de Fotbal (FRF) a publicat regulile de conduită pentru suporterii care vor asista la meciul România – Bosnia și Herțegovina pe Arena Națională.
Încălcarea acestor reguli poate duce la evacuarea din stadion și interdicția de acces la evenimente sportive în România. De asemenea, pot exista consecințe civile, disciplinare, contravenționale sau penale.
Federația a enumerat o serie de obiecte și comportamente interzise în incinta stadionului. Printre acestea se numără:
- Tricouri sau elemente vestimentare cu conținut obscen sau discriminatoriu
- Arme, muniții, torțe și materiale explozive
- Dispozitive de șocuri electrice
- Recipiente cu gaze toxice sau substanțe incendiare
- Obiecte tăioase sau contondente
- Echipamente foto și video profesionale
- Umbrele și vuvuzele
De asemenea, sunt interzise scandările cu conținut xenofob sau discriminatoriu.
Dată fiind restricționarea traficului în zonă, FRF recomandă spectatorilor să sosească din timp. Porțile stadionului se vor deschide la ora 18.45, cu intervale orare recomandate pentru fiecare categorie de bilete:
- 18.45 – 19.15 pentru inelul 1
- 19.15 – 19.45 pentru inelul 2
- 19.45 – 20.45 pentru inelul 3
- 20.00 – 21.15 pentru VIP și loje
Accesul în Arena Fanilor, zona dedicată activităților promoționale, va fi permis de la 18.45 pe baza biletului de meci.
Toți spectatorii, indiferent de vârstă, au nevoie de bilet. Minorii sub 14 ani trebuie însoțiți de un adult. După meci, ieșirea din parcare va fi permisă doar după finalizarea defluirii pietonale, cu o întârziere de 15-20 minute pentru parcarea subterană.
UPDATE ora 11.15. Echipa probabilă, potrivit GSP: Fl. Niță – Rațiu, M. Popescu, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, N. Stanciu – Man, Drăguș, Al. Mitriță.
Echipă probabilă Bosnia-Hețegovina: Vasilj – Katici, Barisici, Kolasinac – Dedici, Tahirovici, Sunjici, Gigovici, Bicakcici – Dzeko, Demirovici.
România a jucat până azi de șase ori împotriva Bosniei-Herțegovina, reușind patru victorii și suferind două înfrângeri, fără vreo partidă încheiată la egalitate, a informat FRF.
Ultima „dublă” vine din 2022, în cadrul Ligii Națiunilor, când am pierdut 0-1 în deplasare dar am învins 4-1 pe teren propriu prin golurile lui Dennis Man, George Pușcaș (de două ori) și Andrei Rațiu.
UPDATE ora 11.00. Selecționerul Mircea Lucescu nu se va baza în această seară pe atacantul Daniel Bîrligea (FCSB), pe extrema stânga Dennis Politic (Dinamo) și pe fundașul central Denis Ciobotariu (Rapid), pe care i-a lăsat în afara lotului. Ultimii doi se află la prima convocare la naționala de seniori și vor mai avea de așteptat pentru debutul sub tricolor.
Dorinel Munteanu: „Sunt convins că mergem la Mondial”
Invitat la podcastul GSP „2 la 1”, Dorinel Munteanu s-a arătat optimist înainte de startul campaniei de calificare la Mondial.
„Sunt convins că mergem la Mondial. Și n-o spun doar așa… Când a fost cazul, am spus și lucruri care nu mi-au plăcut. Nea Mircea, în afara experienței pe care o are, a impus un respect acolo unde e cel mai important: în vestiar. Dacă acolo este respect, jucătorii români pot atinge performanțe ridicate, mai exact calificări.”
Dorinel Munteanu a continuat: „Noi am trăit într-un vis urât până acum ceva timp la națională. Totul era frumos, până în momentul în care jucam cu calificarea pe masă. Totuși, acum sunt convins că vom reuși. Repet, nu o spun doar de dragul de a o zice. Este altceva acum. Sunt lucruri foarte mici în fotbal care fac diferența”.
Mircea Lucescu: „Luptăm pentru fiecare gol”
România și Bosnia s-au întâlnit ultima dată în campania din Liga Națiunilor din 2022. Atunci, cele două echipe și-au împărțit victoriile: adversarii au câștigat primul joc cu 1-0, iar România s-a impus pe teren propriu cu 4-1.
Selecționerul Mircea Lucescu a convocat 26 de jucători pentru startul drumului spre CM 2026, 15 fotbaliști care evoluează în străinătate și 11 din SuperLigă.
„Întâlnim o echipă foarte puternică, mai ales că e primul joc. Noi trebuie să ne luptăm pentru fiecare meci, pentru fiecare moment, pentru fiecare gol ca să facem paşi înainte. Dacă lumea şi închipuie că participăm la această competiţie aşa fluierând este o mare greşeală. Trebuie să ne luptăm foarte tare”, a declarat Mircea Lucescu.
La rândul său, Sergej Barbarez, selecționerul Bosniei, a transmis că echipa sa se află în reconstrucție, motiv pentru care, din această grupă, România și Austria au prima șansă de calificare.
„Sper că vom putea face niște lucruri bune. Dacă ne uităm la cum arată lucrurile pe hârtie, nu avem nicio șansă, iar acesta e un pronostic realist în momentul de față”, a precizat Sergej Barbarez.
Bosnia n-a mai câștigat un meci oficial de pe 13 octombrie 2023, 2-0 în deplasare cu Liechtenstein, în preliminariile Euro 2024.
Repartizată în Grupa H, naționala pregătită de Mircea Lucescu pleacă a doua favorită în această campanie, după Austria, cap de serie. Din grupă mai fac parte Bosnia Herțegovina, Cipru și San Marino.
Lotul României
Portari – Florin Niță (Damac | Arabia Saudită, 30/0), Horațiu Moldovan (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan Tîrnovanu (FCSB, 3/0);
Fundași – Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 27/1), Deian Sorescu (Gaziantep FK | Turcia, 20/0), Virgil Ghiță (Cracovia | Polonia, 2/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 22/1), Andrei Burcă (Baniyas | EAU, 37/1), Mihai Popescu (FCSB, 0/0), Denis Ciobotariu (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 44/2), Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj, 46/6);
Mijlocași – Marius Marin (Pisa | Italia, 28/0), Adrian Șut (FCSB, 4/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 65/11), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 79/15), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 45/5), Vlad Dragomir (Pafos | Cipru, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 33/9), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 15/1), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova, 21/4), Florin Tănase (FCSB, 18/3), Dennis Politic (Dinamo, 0/0);
Atacanți – Denis Drăguș (Trabzonspor | Turcia, 20/5), Denis Alibec (Farul Constanța, 41/5), Daniel Bîrligea (FCSB, 3/1).
Program special STB pentru meciul România – Bosnia
Unele tramvaie, troleibuze și autobuze din București își modifică programul și traseul pentru meciul România-Bosnia Herțegovina, transmite Societatea de Transport București.
Astfel, liniile 86, 90, 104 și 143 vor fi deviate, iar liniile 1, 10, 40, 55, 86, 90, 104 și 311 vor avea un program de circulație prelungit, pentru a asigura transportul spectatorilor ce vor asista la meciul de fotbal, din calificările pentru CM 2026.
Autobuzele de noapte N1 și N10 vor fi suplimentate și vor circula între orele 00.00-01.00, la un interval de 10-20 de minute.
Program preliminarii CM 2026, grupa H:
21 martie
21:45 – Cipru – San Marino
21:45 – ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina
24 martie
21:45 – Bosnia și Herțegovina – Cipru
21:45 – San Marino – ROMÂNIA
7 iunie
16:00 – Bosnia și Herțegovina – San Marino
21:45 – Austria – ROMÂNIA
10 iunie
21:45 – ROMÂNIA – Cipru
21:45 – San Marino – Austria
6 septembrie
21:45 – Austria – Cipru
21:45 – San Marino – Bosnia și Herțegovina
9 septembrie
21:45 – Bosnia și Herțegovina – Austria
21:45 – Cipru – ROMÂNIA
9 octombrie
21:45 – Austria – San Marino
21:45 – Cipru – Bosnia și Herțegovina
12 octombrie
16:00 – San Marino – Cipru
21:45 – ROMÂNIA – Austria
15 noiembrie
19:00 – Cipru – Austria
21:45 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
18 noiembrie
21:45 – Austria – Bosnia și Herțegovina
21:45 – ROMÂNIA – San Marino
Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare se vor califica direct la CM 2026. Pentru celelalte patru locuri disponibile pentru zona europeană se vor bate cele 12 formații clasate pe locul secund în grupe și cele mai bine clasate câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, ediția 2024-25, care nu s-au calificat prin intermediul preliminariilor.
România nu a mai jucat la o Cupă Mondială din 1998, atunci când „tricolorii” au pierdut în optimile de finală ale competiției în faţa Croaţiei.
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Libertatea vă urează Paște Fericit! Trimite și tu mesaje de Paște celor dragi în aceste zile de sărbătoare!

Demradulescu • 21.03.2025, 17:58
Având în vedere echipa prezentată mai sus,mă refer la fundașii centrali și la lipsa lui Bîrligea ,rezultat final:2-2
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_a6c27347f79b548bc1f86e5b078cda6b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_1cf584b171257ae6b33fd5aaf1f03344.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_feb75560624c54d6a011c0d70b6dab91.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_03c2f7e532d356717fc331c1cef03d78.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_ac4f4671d482d268d9a9bfd3940e95d9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_9ace2cc9fa983aab990604d6eb87bef6.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_5c7aa3ceb6dfcacef0676d2ee5982bfc.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_3134ce495ae6a54ed060cd1969cb4f2f.jpg)