Mergi direct la conținut »
România este favorită cu Suedia în meciul de sâmbătă, din preliminariile Euro 2020. ”Tehnica bate forța!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > România este favorită cu Suedia în meciul de sâmbătă, din preliminariile Euro 2020. ”Tehnica bate forța!”

România este favorită cu Suedia în meciul de sâmbătă, din preliminariile Euro 2020. ”Tehnica bate forța!”

România începe sâmbătă campania de calificarea pentru turneul final al CE 2020, la Stockholm, cu Suedia. „Obiectivul nostru înainte de startul acestei campanii este unul clar: să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm”, a anunțat selecționerul Cosmin Contra.

De Ciprian Iana,

Și Mircea Rădulescu, 77 de ani, fost director al Școlii Federale de Antrenori a FRF s-a arătat optimist înaintea meciului de la Stockholm.

„Fotbalul din România și Suedia are elemente care îl diferențiază. Suedezii sunt puternici, cu gabarit, noi suntem mai buni cu mingea. Ar trebui ca tehnica să bată forța”, a declarat, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.

Omul care a pregătit, de-a lungul vremii, patru selecționate, România, Egipt, Siria și Algeria, a adăugat: „De când a venit Contra la națională echipa a început să joace. Sunt optimist, nu vom pierde acest meci”.

Mircea Rădulescu și-a reamintit și de partida Suedia – România 0-1, disputată în iunie 1983, în preliminariile CE 1984.

„Meciul cu Suedia l-am pregătit în cele mai mici detalii cu selecționerul Mircea Lucescu. Încă de la începutul am pus stăpânire pe joc, printr-o posesie a balonului foarte bună. Suedezii au început să fugă după minge, dar nu prea puteau să ne-o ia, așa că, după un timp, a devenit o obsesie, mai ales că și publicul își cam pierduse răbdarea”, ne-a povestit Mircea Rădulescu, antrenor secund la echipa națională în acea perioadă.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

România este favorită cu Suedia. În 1983, tricolorii s-au calificat la CE, învingându-i pe nordici la Stockholm

Acesta a continuat: „Exasperat de faptul că nu ne poate lua mingea, Glenn Stromberg, cunoștiința jucătorilor craioveni din dubla cu Benfica din semifinalele Cupei UEFA, a venit la margine și și-a întrebat nervos antrenorul: „Ce facem?”. Răspunsul a venit imediat: „E așa de simplu: treci înapoi și joacă!”. Stromberg a revenit pe teren, iar la puțin timp după acest moment Cămătaru a marcat golul care ne-a adus victoria. O victorie care ne-a netezit drumul spre Campionatul European din Franța.

Mircea Rădulescu

Mircea Rădulescu / Foto: Vlad Chirea (Libertatea)

În 1983, România s-a calificat la CE, după ce a încheiat campania cu încă două rezultate pozitive în deplasare: 1-0 cu Cipru și 1-1 cu Cehoslovacia. În acele preliminarii, tricolorii au lăsat acasă Suedia, Cehoslovacia, Cipru și Italia, campioană mondială din 1982!


Afaceristul iranian care a vrut să vândă dosarul tezaurului, despre România și autoritățile românești: ”Atât spun: țară de c…t! Sunt incorecți la nivel de sus”

Close
Închide
  Close