De Ciprian Iana,

România a obţinut miercuri seara medalia de aur la băieţi şi cea de argint la fete, la Campionatul European de şah pe echipe de juniori care a avut loc în Germania, a anunţat FR Şah.
 
Oraşul Bad Blankenburg a fost gazda acestui campionat în perioada 11-18 iulie. România a participat cu două echipe conduse de antrenorul FIDE Nad-Titus Petre. Echipa de băieţi a fost alcătuită din David Gavrilescu, George Stoleriu, Alexandru-Bogdan Banzea şi Victor Văsieşiu, iar echipa fetelor a fost formată din Daria-Miruna Lehaci şi Alessia-Mihaela Ciolacu.

După 7 runde, la băieţi, unde au participat 14 echipe, România a luat aurul, locurile următoare fiind ocupate de formaţia Austriei şi prima echipă a Germaniei. La fete, unde au fost 15 echipe, titlul a fost obţinut de Polonia, urmată de România şi Germania 1.

”Un rezultat istoric”

Conducătorul delegaţiei noastre, Nad-Titus Petre, a precizat pentru Agerpres: „Este un rezultat istoric. Este o performanţă extraordinară, obţinută de nişte copii de excepţie, care fac parte dintr-o generaţie de excepţie. Acum, este important cum vom reuşi să susţinem aceşti tineri, pentru a face o carieră frumoasă, pentru a reuşi să îşi atingă potenţialul. Băieţii au obţinut aurul, iar fetele au obţinut argintul, după ce ele plecau cu şansa nr. 11”.

La rândul său, Sorin-Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, a menţionat: „Am demonstrat Europei valoarea acestor tineri şahişti şi şahiste şi că vom avea un loc în ierarhia şahului european şi mondial. Iată că încet, încet, munca noastră de ani de zile privind promovarea şahului în rândul copiilor şi introducerea şahului în şcoală ca materie opţională încep să dea roade şi în zona performanţei. Felicit jucătorii şi jucătoarele, sunt un model pentru generaţia lor. Le mulţumesc părinţilor şi antrenorilor pentru efortul depus şi îi aşteptăm pe şahişti cu drag acasă”.


VIDEO/Spionajul cibernetic şi războiul informatic, a cincea dimensiune a războiului convenţional. Ce riscă România în acest moment

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile