Mergi direct la conținut »
România - Polonia (vineri, 21.45, TVR1). Tricolorii au disputat în 1922, în compania Poloniei, primul meci din istorie pe teren propriu!
Sport Libertatea > Sport > România - Polonia (vineri, 21.45, TVR1). Tricolorii au disputat în 1922, în compania Poloniei, primul meci din istorie pe teren propriu!

România – Polonia (vineri, 21.45, TVR1). Tricolorii au disputat în 1922, în compania Poloniei, primul meci din istorie pe teren propriu!

România și Polonia se vor întâlni, vineri, la București, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Va fi a 34-a întâlnire directă, România având un bilanț pozitiv:  14 victorii, 15 remize și doar patru înfrângeri.

România și Polonia s-au înfruntat întâia oară în urmă cu 94 de ani, mai precis la 3 septembrie 1922 în ceea ce a a intrat în istorie drept prima partidă a tricolorilor de pe teren propriu. Pentru a marca evenimentul, la Cernăuți (oraș aflat acum în componența Ucrainei) au fost programate trei zile de sărbători sportive, la care au fost invitaţi special Alteţele lor Regale, Principele Carol (viitorul rege Carol al II-lea) şi Principesa Ileana.

”Primul match internaţional pe teritoriul nostru. În vederea matchului cu Polonia s-a ţinut la Cluj un joc pentru selecţionarea echipei”, a notat ”Dimineaţa sportivă” din 2 septembrie 1922.

Din primul România – Polonia au lipsit jucătorii campioanei Chinezul

De la acest trial au lipsit însă jucătorii de la Chinezul Timișoara, echipa campioană. În aceste condiții, chiar dacă au dominat jocul românii n-au putut câștiga în fața Poloniei, rezultatul final fiind 1-1.

”În prima repriză a fost unu la zero pentru Polonia. La a doua parte, Polonia a dat înapoi. În ultimele 80 de minute, românii luând un avantaj puternic şi foarte frumos, au atacat încontinuu Polonia. Rezultatul final 1 la 1 se poate considera ca fiind norocos pentru Polonia, echipa României arătându-se superioară”, a notat, după meci, ziarul ”Dimineaţa”.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Întâlnirea, care a avut loc pe stadionul ”Maccabi” din Cernăuți, a fost urmărită cu sufletul la gură de 12.000 de spectatori.

Cernăuţi, 3 septembrie 1922

Stadion: Maccabi. Spectatori: 12.000

ROMÂNIA – POLONIA 1-1 (0-1)
Au marcat: KOZOVITS (63′) / Duzniak (20′).
ROMÂNIA: Alexandru SZATMARI – Iosif BARTHA, Elemer HIRSCH – Alexandru KOZOVITS, Nicolae HÖNIGSBERG, Emil Rigolo KOCH – Stanislas MICINSKI, Aurel GUGA-cpt., Adalbert STROCK, Francisc RONNAY, Zoltan DRESCHER. Antrenor: Teofil Morariu 2.
POLONIA: Przeworski – Gintel, Fryc – Spojda, Cikowski, Bulanow II – Nizinski, Prymke, Stalinski, Duzniak, Sperling. Antrenori: Jozef Lustgarten, Adam Obrubanski si Stanislaw Zemianski.
Arbitru: Schmidt (Austria).

Ro Polonia 1922

Citiți și

România – Polonia (vineri, ora 21:45, TVR 1). Leșii nu ne-au mai bătut de 27 de ani, dar cinci tricolori au fost umiliți în 2013

 

 

Close
Închide
  Close