Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > România, victorie cu Ungaria într-un meci de calificare la Campionatul European de baseball 2019 / FOTO

România, victorie cu Ungaria într-un meci de calificare la Campionatul European de baseball 2019 / FOTO

România, victorie cu Ungaria într-un meci de calificare la Campionatul European de baseball 2019.

De Ciprian Iana,

Echipa națională de baseball a României a câștigat primul meci din cadrul turneului european de calificare pentru Campionatul European de Baseball din 2019. Tricolorii s-au impus cu 7 la 3 în fața Ungariei, iar mâine se vor duela cu Estonia.  

În perioada 23-28 iulie, în Ucraina, naționala de baseball a României luptă pentru calificarea la Campionatul European de Baseball din 2019. Printre adversarii României se numără țara gazdă, Ucraina, Estonia, Georgia și Ungaria. Un tuneu similar are loc în aceeași perioadă în Irlanda, unde se vor confrunta Finlanda, Grecia, Norvegia, Slovenia și Irlanda. Câștigătoarele celor două grupe se vor alătura celor 10 echipe calificate: Olanda, Spania, Italia, Germania, Cehia, Belgia, Franța, Suedia, Marea Britanie și Croația.    

Baseballul românesc este în continuă dezvoltare, fiind sprijnit puternic în ultimii ani de Ambasada Statelor Unite în București. Astfel, au luat naștere evenimente precum „Jackie Robinson Day”, eveniment desfășurat pe 12 mai în Constanța și „Baseball Festival”, desfășurat pe 7 iulie în București, ambele aflate la ediția cu numărul doi.

Pe lângă scopul principal de a promova acest sport printre tineri, evenimentele s-au desfășurat sub deviza toleranței, a diversității culturale și împotriva discriminării, fiind parte din Proiectul Jackie Robinson, o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

 

Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucator de baseball profesionist de culoare.

În acelasi an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri. Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.


Libertatea a aflat de ce nu au fost arestaţi fraţii suspectaţi că au ucis doi paznici la fabrica de ciment din Bucureşti

 
 
Close
Închide