MENIU CAUTĂ
, de Viorel Tudorache

Scandalul FCSB – FRF. Burleanu, în 2017: ”Pe un stadion îngheţat nu poţi să joci fotbal”. Burleanu, în 2018: ”Nu e un caz de forţă majoră”

Distribuie

Scandalul FCSB - FRF se încinge cu o lună și jumătate înaintea alegerilor de la FRF, programate pe 18 aprilie.

Conducerea FCSB vrea să-l dea afară pe Răzvan Burleanu din Casa Fotbalului și îl susține pe Ionuț Lupescu. Șefii vicecampioanei României sunt nemulțumiți de faptul că FRF a obligat echipa lui Nicolae Dică să joace sfertul de finală cu FC Hermannstadt pe un teren înghețat.

„Să joace când vor, să vină odată alegerile, să punem la punct fotbalul ăsta. Investim bani, investim sentimente. Nu e în regulă ca fotbalul să fie condus de un om care crede că e stăpân peste noi.

Alegi un conducător ca să te slujească, nu ca să te stăpânească. Ești slujitor? Fă-ți meseria de președinte. Un om ca el încearcă să stăpânească un business al tău. El, în loc să te ajute, îți pune bețe-n roate”, a declarat Becali.

Ce zicea Burleanu în 2017

În decurs de un an, Răzvan Burleanu a avut reacții diferite când a fost vorba de meciuri disputate în condiții meteo extreme.

În februarie 2017, șeful FRF soma Liga: ”Aşteptăm ca LPF să ia măsuri în cazul cluburilor care nu au sistem de încălzire a gazonului. Deci trebuie să punem mai presus de orice integritatea jucătorilor, nu poţi să ai un meci în condiţii neprielnice. Pe un stadion îngheţat nu poţi să joci fotbal, a declarat în februarie 2017”.

Ce a spus Burleanu în 2018

Acum, când este vorba despre un meci din Cupa României, o competiție patronată de FRF, Răzvan Burleanu a dat-o cotită: „E o decizie luată la nivelul Direcţiei de Competiţii care respectă regulamentul, cel care spune că atât timp cât nu ai un caz de forţă majoră nu poţi să amâni un meci. Judeţul Sibiu nu este sub un cod portocaliu de atenţionare meteo”.

FC Hermannstadt – FCSB, în sferturile Cupei României 2018 la fotbal. Meciul a fost amânat pentru azi, de la 14.00.

Mihai Stoica: ”Asta e picătura care umple paharul”

Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a răbufnit: ”Asta e picătura care umple paharul și votanții să înțeleagă că avem o singură șansă: să mergem pe mâna lui Ionuț Lupescu, nu pe mâna acestor oameni care se comportă așa cum se comportă și nu mai au respect pentru noi.

Noi am cerut amânarea. Când Valeriu Argăseală, membru în Comitetul Executiv, l-a intrebat pe Felix Grigore de ce nu îi răspunde la telefon de patru ore, acesta i-a zis: „Iartă-mă că nu stau drept în fața ta”. Aceasta este reacția unui oficial FRF”.

Burleanu refuză arbitri străini: ”Să spună care au fost șpăgile pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014”

Răzvan Burleanu își continuă războiul cu gruparea lui Gigi Becali și pe tema arbitrilor străini în Liga 1:

”E, mai degrabă, dorința unor persoane care vor să aibă o influență în arbitrajul românesc. Cred că acum arbitrajul românesc se află într-o zonă de integritate. Dacă avem persoane care solicită altceva, le-aș ruga să aibă un exces de sinceritate și să ne amintim cum a arătat fotbalul românesc în 2008-2009, când am avut un arbitru străin care nu a avut o prestație prea bună.

Cred că, după aceea, ne mai amintim un meci prin 2012 cu o prestație dezamăgitoare. Cei care chiar își doresc să fie sinceri cu ei înșiși, când vorbim de integritate, să aibă această decență și să spună care au fost șpăgile pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014. Cui și cât? Punctul meu de vedere e că nu suntem de acord. Eu nu sunt de acord”.

Răzvan Burleanu este descoperit cât vine vorba despre arbitri români premiați cu delegări prin Qatar, după ce fac praf meciuri în campionatul nostru.

Răzvan Burleanu este susținut de Pisicile Roșii în lupta cu Ionuț Lupescu și Generația de aur.

29 de foști mari fotbaliști i-au fost alături, în sală, lui Ionuț Lupescu, la lansarea candidaturii la FRF. Mircea Lucescu i-a transmis un mesaj video, la fel și Alex Ferguson.

Strategia lui Ionuț Lupescu. Nu i-a rostit numele lui Burleanu, dar l-a amenințat cu ”gașca lui”.

Răzvan Burleanu continuă atacurile la tabăra contracandidatului Ionuț Lupescu: ”Federația Română de Comisioane!”.

Ion Viorel dezvăluie manevrele electorale pe care le fac la Buzău oamenii lui Răzvan Burleanu.


Citește și: REPORTAJ/Spectaculoasa viață a unui fost boxer și rugbyst din România, care a gătit pentru regina Elisabeta a Angliei

Citește mai multe despre Răzvan Burleanu, AFC Hermannstadt, Cupa Romaniei și Steaua pe Libertatea.

Comentarii