Mergi direct la conținut »
ANALIZĂ. De ce are nevoie Simona Halep de un psiholog
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > ANALIZĂ. De ce are nevoie Simona Halep de un psiholog

ANALIZĂ. De ce are nevoie Simona Halep de un psiholog

Simona Halep (23 de ani), locul 2 WTA, a părăsit turneul de la Madrid încă din primul tur, după ce a fost învinsă de jucătoarea franceză Alize Cornet (25 de ani), a 27-a în topul mondial.

Campioana noastră a bifat astfel al doilea eșec consecutiv, după cel suferit în semifinalele de la Stuttgart, în fața danezei Caroline Wozniacki. Ambele înfrângeri au fost înregistrare pe zgură, suprafața preferată a sportivei din Constanța.

Acest lucru este îngrijorător, având în vedere că următorul turneu de Mare Șlem este Roland Garros, acolo unde Simona a jucat finala anul trecut.

Totuși, există câteva explicații plauzibile pentru momentele nefaste pe care Halep le-a traversat în ultimul timp, observă ziarulring.ro.

Prima dintre acestea este legată de relația pe care constănțeanca o are cu antrenorul Victor Ioniță. Între cei doi nu mai există o simbioză, din moment ce Simona l-a ignorat total pe mentorul ei la ultimele două confruntări.

În semifinala din Germania, cu Wozniacki, Halep nu a discutat deloc cu Ioniță pe parcursul celor trei ore de joc.

Mai mult, la Madrid, românca a preferat să primească indicații de la australianul Daren Cahill, reprezentant companiei care îi oferă echipament sportiv. Toate acestea deși, oficial, tehnicianul nu este antrenorul ei permanent.

Cel de-al doilea aspect al formei modeste pe care o traversează Simona este legat de absența de la confruntarea Canada – România, de la Fed Cup. În loc să participe la disputa de la Montreal, acolo unde exista o miză imensă pentru tenisul nostru, Halep a preferat să se odihnească și să pregătească sezonul de zgură.

Un alt punct important al acestei căderi este amenințarea cu moartea pe care campioana a primit-o din partea fanului danez Jasper Andreassen, scos din minți de gelozie, după ce a aflat că Simona are iubit.

În ciuda acestor aspecte demne de luat în seamă, Simona Halep nu a apelat deocamdată la ajutorul unui psiholog. Acest lucru este un semn clar că jucătoarea noastră se bazează pe forțele proprii.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

Totuși, ”Halepeno” mai are foarte puțin timp la dispoziție pentru a-și rezolva problemele și pentru a-și îmbunătăți jocul înainte de startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Înaintea concursului de la Paris, Halep va lua parte la turneul de la Roma, programat în perioada  11-17 mai.

Lăudată de o rivală

Chiar dacă Simona Halep se află într-o perioadă grea, spaniola Garbine Muguruza (21 de ani), locul 20 WTA, are numai cuvinte de laudă la adresa constănțencei.

Iberica a descris calitățile pe care trebuie să le aibă jucătoarea perfectă. În opinia Garbinei, o astfel de sportivă ar trebui să dețină forța Serenei Williams, viteza Simonei și metalitatea Mariei Șharapova.

”Pe scurt, cam aşa ar trebui să arate jucătoarea perfectă”, a afirmat Muguruza, într-un interviu publicat pe contul de Twitter al sponsorului ei, o bancă din Spania.

Close
Închide
  Close