Sportiva din Constanța va lua o pauză de 3 săptămâni și va rata alte două competiții importante, turneul de la Charleston și meciul Polonia – România din barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup. 

„Salutări, prieteni. În timpul unui antrenament efectuat ieri (n.r. – miercuri) la Miami am simțit o durere la piciorul stâng. M-am luptat cu ea încă din timpul semifinalei de la Indian Wells și am sperat că situația se va îmbunătăți. Seara trecută am efectuat un RMN și, din păcate, a arătat o ruptură”, a anunțat Simona Halep pe Twitter.

„Corpul meu are nevoie de timp de odihnă. Voi sta departe de competiții timp de 3 săptămâni. Asta înseamnă că am fost nevoită să iau o decizie extrem de dificilă și să mă retrag de la Miami, Charleston și Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup). Sunt dezamăgită că trebuie să vă transmit astfel de știri, dar sunt încrezătoare datorită începutului bun de an”, a transmis Simona Halep.

Meciul cu Polonia ar fi fost primul pentru Simona Halep după 3 ani de absență din echipa de Fed Cup. Miza confruntării este calificarea în grupele competiției.

Pentru duelul din 15-16 aprilie, de la Radom, Polonia, Horia Tecău, căpitanul-nejucător, va trebui să aleagă o înlocuitoare. Din echipa României fac parte Gabriela Ruse (24 de ani, locul 96 WTA simplu, 57 dublu), Irina Begu (31 de ani, locul 40 WTA) și Monica Niculescu (36 de ani, locul 42 WTA dublu).

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News