De Ciprian Iana,

Cum WTA și ATP au anunțat suspendarea tuturor competițiilor și înghețarea clasamentelor până la data de 7 iunie, sportivii se vor califica la JO 2020 pe baza topului actual, stabilit pe 9 martie.

Astfel, conform regulamentului se vor califica la JO 2020 primii 56 de sportivi din topurile WTA și ATP, plus șase locuri acordate unor țări fără sportivi calificați.

De asemenea, nu este permis ca o țară să aibă mai mult de patru sportivi și, în plus, aceștia să fi disputat meciuri în Fed Cup sau în Cupa Davis.

Cel mai bine clasată sportivă din România este Sorana Cîrstea, locul 75 WTA, însă ea nu va putea ajunge la Tokyo chiar dacă i se va ivi această posibilitate (în situația în care mai multe sportive din fața sa renunță din diferite motive la participarea la JO) pentru că nu a jucat pentru echipa de Fed Cup a României.

În ceea ce privește turneul masculin, Horia Tecău, 20 ATP, și Florin Mergea, 136 ATP, nu sunt siguri că vor fi prezenți la Tokyo, în proba de dublu.

Conform regulamentului, la dublu se califică primii zece sportivi (care își aleg partenerii), iar celelalte echipe se vor constitui pe baza clasamentului actual.

Nu pot participa decât maximum două echipe din aceeași țară, iar dacă Japonia, țara gazdă a competiției, nu va avea echipă calificată, i se va atribui automat un loc.

Conform calendarului, marea competiție sportivă, care se organizează o dată la patru ani, ar trebui să se desfășoare între 24 iulie și 9 august 2020.
Turneul de tenis ar trebui să înceapă la 25 iulie.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Horia Moculescu, aniversare în izolare la domiciliu. Compozitorul are probleme pulmonare. „Sunt o țintă”

Primăria Capitalei a cumpărat trei aparate pentru depistarea rapidă a coronavirusului. Firea cere ajutorul ambasadelor pentru spitalele din București

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense