Mergi direct la conținut »
 Spadasina Simona Gherman şi-a luat revanşa pentru JO 2012
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Spadasina Simona Gherman şi-a luat revanşa pentru JO 2012

Spadasina Simona Gherman şi-a luat revanşa pentru JO 2012

În sferturile de finală ale Campionatului European de scrimă de la Strasbourg, stelista a eliminat-o pe campioana olimpică la spadă. Simona Alexandru-Gherman (29 de ani) i-a dedicat medalia de bronz Ioanei Teodora, fetiţa sa de şase luni. Ea se aştepta la o clasare pe podium. ”Mă simt împlinită de când sunt mamă. Merg cu plăcere la antrenamente. Nu mai simt presiunea de dinainte”, a declarat Simona pentru Libertatea.

podium01epa

Campioană europeană în 2012, la individual, Gherman a revenit, duminică, la o competiţie majoră după o pauză de doi ani. Şi a făcut-o cum nu se poate mai bine, cucerind medalia de bronz. ”Mă aşteptam să urc pe podium. Mi-aş fi dorit ca medalia să fie de altă culoare, dar nu vreau să întrec măsura. E bun şi bronzul mai ales că mi-am reluat antrenamentele în aprilie. În semifinale, am pierdut (n.r. 9-15) la franţuzoaica Marie Candasammy. Ea este mai mică şi nu o ştiam. M-a surprins”, a comentat Simona.

ghermanSemifinalaCE01epa
Cel mai greu meci pentru spadasina noastră a fost, însă, cel din turul 2, cu colega ei de club şi de lot naţional Ana Maria Brânză, campioana europeană en titre în acel moment. ”Disputele noastre sunt întotdeauna foarte dârze fiindcă noi ne cunoaştem foarte bine. Cine câştigă? Nu am ţinut o evidenţă să văd câte victorii am eu şi câte Ana. De regulă, cine prinde o zi mai bună câştigă”, a mărturisit Simona, care, neparticipând la competiţii timp de doi ani, şi-a pierdut poziţia de cap de serie (în această situaţie, Brânză şi Gherman s-ar fi putut înfrunta abia pe Tabloul de 8).

Vrea medalie şi pe echipe

În ”sferturi”, Gherman a depăşit-o (15-14) pe campioana olimpică Iana Şemiakina (Ucraina), ceea ce i-a dat un motiv în plus să se bucure. ”La Jocurile de la Londra, ea m-a învins şi pe mine, şi pe Ana la o singură tuşă. Mi-am luat revanşa acum”, ne-a spus Simona, care vrea medalie şi joi, în concursul pe echipe.

ghermanSemiakina01epa

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close