Mergi direct la conținut »
Stadionul de fotbal din Piatra-Neamț, de Liga Campionilor, se închiriază cu ora. Iată tarifele
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Stadionul de fotbal din Piatra-Neamț, de Liga Campionilor, se închiriază cu ora. Iată tarifele

Stadionul de fotbal din Piatra-Neamț, pe care se pot disputa jocuri de Liga Campionilor la fotbal, poate fi închiriat cu ora, anunță oficialitățile orașului de sub Pietricica.

De Daniel Conțescu,

Consilierii locali din Piatra Neamț au de votat, în ședința ordinară din 29 septembrie, un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a stadionului Municipal „Ceahlăul”. În respectivul Regulament sunt prevăzute și tarifele percepute pentru închirierea bazei sportive, atât pentru antrenamente și meciuri, cât și pentru diverse evenimente.

Astfel, pentru jocuri de fotbal, rugby, oină, tarifele percepute sunt de 450 lei/antrenament, respectiv 300 lei/oră. Pentru meciuri, prețurile sunt stabilite în funcție de ligă: Liga I – 6.000 lei/meci sau 1.250 lei/oră, Liga II – 4.000 lei/meci sau 1.000 lei/oră, Liga III – 2.200 lei/meci sau 550 lei/oră, iar Liga IV și V – 1.200 lei/meci sau 150 lei/oră, pentru juniori tariful fiind de 500 lei/meci, respectiv 150 lei/oră. Conform Regulamentului, un antrenament durează 1,5 ore, iar un meci oficial 4 ore. Pentru terenurile secundare, tarifele se reduc la jumătate, scrie mesagerulneamt.ro.

„Tarifele propuse pentru antrenamente și/sau meciuri oficiale de fotbal includ închirierea suprafeței de joc, vestiarele, camera arbitrilor, grupurile sanitare, precum și celalte spații adiacente desfășurării unui meci de fotbal/antrenament. În cazul meciurilor televizate, tarifele se majorează cu 50%. Pentru folosirea nocturnei, se va achita și energia electrică consumată. Tarifele nu includ TVA”, este precizat în Regulament.

Cei care vor să închirieze stadionul pentru evenimente culturale, promoționale, educative sau concursuri vor plăti 500 lei/ora, în timp ce, pentru spectacolele cu mai puțin de 1.000 de spectatori prețul este de 1.000 de lei/oră. Concertele care au publicul format din mai mult de 1.000 de persoane vor fi taxate cu 5.000 lei/oră.

Pista de atletism este gratis pentru competițiile școlare

Pista de atletism poate fi închiriată și ea cu 1.200 lei/zi sau 50 lei/oră, însă aceasta poate fi folosită și gratuit pentru pregătirea și desfășurarea competițiilor școlare, de către copiii instituționalizați din grădinițe, școli gimnaziale și liceele de stat, care sunt însoțiți de un cadru didactic specializat, sau de pietreni, între orele 6-9 și 18-20, dar doar dacă nu sunt planificate alte activități în acele intervale orare. 

Cum s-a ajuns la o astfel de situație? Ceahlăul nu mai are echipă în Liga 1, astfel că stadionul de Liga Campionilor al pietrenilor a devenit obiect decorativ în urbea de sub Pietricica.

Close
Închide
  Close