Mergi direct la conținut »
Stadionul Ion Oblemenco, nominalizat la Stadionul Anului 2017
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Stadionul Ion Oblemenco, nominalizat la Stadionul Anului 2017

Stadionul Ion Oblemenco, nominalizat la Stadionul Anului 2017

Stadionul Ion Oblemenco, nominalizat la Stadionul Anului 2017. Nouul stadion din Băniei este unul dintre cele 27 de candidați la titlul de Stadionul Anului 2017. În prima săptămână a votului, 30 000 de persoane din peste 60 de țări au luat parte la votul la nivel mondial.

Opțiunea votării va rămâne deschisă până la data de 4 martie.

Noul stadion din Craiova este singurul candidat din România pentru a deveni Stadionul Anului 2017. Proiectul modern a suferit unele ajustări în timpul construcției, are necazuri cu gazonul, dar este acum unul dintre cele mai bune arene din regiune, scriu organizatorii concursului.

Stadionul Ion Oblemenco, nominalizat la Stadionul Anului 2017, alături de Wanda Metropolitano sau Luzhniki

În total, 27 de stadioane din 19 țări sunt  nominalizate pentru a deveni Stadionul Anului. Lista include Wanda Metropolitano (Atletico Madrid), stadionul Mercedes-Benz din Atlanta (gazda Super Bowl 2019) și cele mai mari două stadioane ale Cupei Mondiale din acest an: Luzhniki (Moscova) și Zenit Arena (Sankt Petersburg).

Un singur vot poate fi exprimat din fiecare dispozitiv (PC, smartphone etc.), iar în prima săptămână deja 30.000 de persoane au decis să-și aleagă preferințele. Pentru a participa, o persoană trebuie să selecteze nu unul, ci cinci cele mai bune stadioane, de la cele 5 stele la o 1 stea.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Un al doilea vot este efectuat de către juriul de experți. În martie vor anunța propria lor alegere, complet independent de Premiul Public. Premiul Juriului va fi acordat de 6 specialiști în arhitectura stadionului, fiecare dintr-o țară și de la o companie diferită. Jurații din acest an sunt Nick Birmingham (Arup Associates, Australia), Riccardo Cestari (Italia), Bünyamin Derman (DB Architects, Turcia), Sara Klomps (Zaha Hadid Architects, Germania), Maria Sipińska-Małaszyńska (APA Sipińska Małaszyński, Polonia) Serghei Tchoban (SPEECH, Rusia).

Fiecare dintre cele două voturi va avea ca rezultat un titlu distinct al stadionului Anului 2017. Câștigătorii vor fi anunțați în prima săptămână a lunii martie, pe 7 și 8 martie.

Stadionul Anului este un concurs necomercial lansat acum 8 ani de către Stadiony.net și StadiumDB.com, două site-uri specializate în stadioane de fotbal.

 

Citiți și Meciul amical România – Suedia se joacă la Craiova. FRF, osanale politice

Close
Închide
  Close