De Ciprian Iana,

Anunțul acestei decizii istorice a fost făcut, marți, de către preşedintele comitetului de organizare a competiţiei, Yoshiro Mori, citat de agenţia Kyodo.

Decizia anulării ştafetei olimpice vine după ce premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, au căzut de acord, într-o teleconferinţă, să amâne Jocurile cu aproximativ un an.

Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei ar fi urmat să debuteze la centrul de fotbal J-Village din prefectura Fukushima, care a servit drept bază a operaţiunilor pentru combaterea efectelor dezastrului nuclear de acum aproape un deceniu. Traseul flăcării includea toate regiunile Japoniei.

Din cauza pandemiei de Covid-19, ceremonia ce ar fi avut loc cu ocazia startului ştafetei s-ar fi desfăşurat cu porţile închise, notează Agerpres.

Flacăra olimpică pentru JO de la Tokyo a fost aprinsă în data de 12 martie, în antica Olympia din Grecia, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus.

Citeşte şi:

Lorenzo Sanz va fi incinerat ”în liniște”. Nici un membru al familiei nu-l va putea conduce pe ultimul drum

Fotbalul din China revine la normalitate. Se vede ”lumina de la capătul tunelului”

Gabriela Firea, mesaj pentru români: ”Stați cât puteți de mult în casă”