Mergi direct la conținut »
Steaua va începe play-off-ul cu cel mult trei puncte în urma liderului. Campioana va debuta sigur în deplasare, cu Astra, cu Dinamo sau cu Viitorul. Se știu deja cele cinci echipe care merg în Europa. Toate calculele Galerie foto
10imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Steaua va începe play-off-ul cu cel mult trei puncte în urma liderului. Campioana va debuta sigur în deplasare, cu Astra, cu Dinamo sau cu Viitorul. Se știu deja cele cinci echipe care merg în Europa. Toate calculele

Steaua va începe play-off-ul cu cel mult trei puncte în urma liderului. Campioana va debuta sigur în deplasare, cu Astra, cu Dinamo sau cu Viitorul. Se știu deja cele cinci echipe care merg în Europa. Toate calculele

[gallery ids="1331379,1331380,1331381,1331382,1331383,1331384,1331385,1331386,1331388,1331389"]

Liga 1 se împarte de săptămâna viitoare în două, în play-off și în play-out. Etapa a 26-a, ultima din sezonul regular, a stabilit ultima calificată în play-off și pozițiile echipelor pe tabloul pentru play-out. 

ASA Tîrgu Mureș i-a luat fața la fotografie echipei CSMS Iași și a terminat pe locul 6. Vicecampioana va începe play-off cu 19 puncte, prim înjumătățirea celor 38 de puncte acumulate în sezonul regular. Primul meci, pe teren propriu, cu ocupanta locului 3, Viitorul sau Pandurii, echipe care se întâlnesc luni, de la ora 20:30, la Ovidiu.

În cazul unei victorii, echipa lui Gică Hagi are asigurat locul 3, și încă două puncte la startul play-off-ului, dar poate prinde și locul 2. Cu condiția ca Dinamo să nu câștige, duminică, la Giurgiu. Asta ar însemna ca Viitorul să dispute primul meci din play-off, acasă, tot cu Pandurii, care ar rămâne pe locul 5, dacă pierde luni, la Ovidiu.

Steaua așteaptă deznodământul meciului Viitorul – Pandurii pentru a afla pe ce poziție va termina sezonul regular, 4 sau 5. În ambele cazuri campioana va juca prima etapă din play-off în deplasare, cu locul 1, respectiv 2 (Dinamo, Astra sau Viitorul). 

Se știu deja cele cinci echipe care vor reprezenta România în cupele europene. Cum Dinamo și CFR Cluj, formație aflată în cursa pentru câștigarea Cupei Românei, nu au drept de participare în Europa, iar în semifinalele Cupei sunt Steaua și ASA, prezente și în play-off-ul Ligii 1, lucrurile sunt clare. 

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Astra Giurgiu, Viitorul, Steaua, Pandurii și ASA Tîrgu Mureș își dispută cele două locuri din preliminariile Ligii Campionilor și pentru cele trei din Europa League. 

Clasament provizoriu play-off

1. Astra 50 puncte / 25 puncte (mai are un meci cu Dinamo)

2. Dinamo 47 puncte / 24 puncte (mai are un meci cu Astra)

3. Viitorul 46 puncte/ 23 puncte (mai are un meci cu Pandurii)

4. Steaua 44 puncte / 22 de puncte

5. Pandurii 44 puncte / 22 puncte (mai are un meci cu Viitorul)

6. ASA Tîrgu Mureș 38 puncte / 19 puncte

Etapa 1 (5 martie)

Loc 6 – loc 3: ASA Tg. Mureș – Viitorul / Pandurii

Loc 2 – loc 5: Dinamo / Astra / Viitorul – Pandurii / Steaua

Loc 1 – loc 4: Astra / Dinamo – Steaua / Viitorul 

În zona de play-out lucrurile sunt mult mai clare. Echipele își cunosc deja locurile, iar meciul Concordia Chiajna – FC Voluntari, programat duminică, de la ora 18:00, nu mai poate schimba nimic în acest sens. Se joacă doar pentru puncte. Un succes al echipei lui Ionel Ganea ar face să înceapă play-out-ul cu trei puncte în față Chiajnei, prima sub linia retrogradării, alături de condamnata Petrolul. O victorie a Concordiei ar reduce la un punct diferența de Voluntari.   

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Clasament provizoriu play – out

7. CSMS Iași 37 puncte / 19 puncte

8. CS U Craiova 31 puncte / 16 puncte

9. CFR Cluj 27 puncte / 14 puncte

10. FC Botoșani 26 puncte / 13 puncte

11. ACS Poli 25 puncte / 13 puncte

12. FC Voluntari 21 puncte / 11 puncte (mai are un meci cu Chiajna)

13. Concordia Chiajna 17 puncte / 9 puncte (mai are un meci cu FC Voluntari)

14. Petrolul 8 puncte / 4 puncte

Etapa 1 (5 martie)

Loc 13 – loc 11: Concordia – ACS Poli

Loc 8 – loc 12: CS U Craiova – FC Voluntari

Loc 10 – loc 14: FC Botoșani – Petrolul

Loc 7 – loc 9: CSMS Iași – CFR Cluj

Țintarul complet, AICI.

FAZA A II-A / PLAY-OUT

Două retrogradează direct și una dă baraj

  • Echipele clasate pe locurile 7-14 la finalul sezonului regular vor participa la play-out;
  • Echipele participante în play-out vor începe faza a II-a a competiției cu jumătate din punctele obținute în sezonul regular (sistemul belgian). În situația în care în sezonul regular s-a obținut un număr impar de puncte, numărul de puncte rezultat după împărțirea la 2 va fi rotunjit cu 0,5 (exemplu: în situația în care o echipă va obține în sezonul regular un număr de 31 de puncte, ea va începe play-out-ul cu 16 puncte – 31/2 = 15,5+0,5 = 16);
  • Fiecare echipă participantă la play-out va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe participante la play-out;
  • 8 echipe – 14 etape x 4 jocuri/etapă = 56 de jocuri;
  • Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 7 și 8 vor retrograda direct în Liga a II-a, în timp ce echipa clasată pe locul 6 va disputa un joc de baraj tur-retur cu câștigătoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a. În cazul în care ediția viitoare a Ligii a II-a va avea doar o serie, echipa clasată pe locul 6 în play-out-ul va da baraj cu ocupanta locului 3 din Liga a II-a.
Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”
Recomandări

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

 

Barem de 15 puncte pentru retrogradate

  • Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor în Liga a II-a cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out.
  • Atenție: în situația în care la finalul play-out-ului două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform ROAF.

FAZA A III-A / BARAJ

Meciul de salvare/promovare se joacă tur-retur

  • Echipa clasată pe locul al 6-lea la finalul play-out-ului va disputa un meci de baraj în două manșe pentru rămânerea în Liga I în sezonul următor cu echipa câștigătoare a meciului în două manșe dintre echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a. (Sau cu locul 3 în cazul în care Liga a II-a va avea doar o serie în sezonul viitor, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă foarte multe echipe).
  • Așadar, la sfârșitul sezonului, patru jocuri vor decide cine va participa în sezonul următor în competiția Liga I, respectiv echipa din Liga I clasată la finalul play-out-ului pe locul al 6-lea sau încă o echipă din Liga a II-a, pe lângă cele două clasate pe primul loc în cele două serii din Liga a II-a.

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close