Mergi direct la conținut »
Stefanos Tsitsipas, declarație după ce a câștigat Turneul Campionilor. "Astfel de meciuri fac ca sportul nostru să fie atât de mare" Galerie foto
3imagini
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Stefanos Tsitsipas, declarație după ce a câștigat Turneul Campionilor. "Astfel de meciuri fac ca sportul nostru să fie atât de mare"

Stefanos Tsitsipas, declarație după ce a câștigat Turneul Campionilor. „Astfel de meciuri fac ca sportul nostru să fie atât de mare”

Jucătorul de tenis Stefanos Tsitsipas a făcut declarații după ce a căștigat duminică cel mai important turneu din cariera sa - Turneul Campionilor, relatează Hotnews.ro.

De Daria Maria Diaconu,

Stefanos Tsitsipas s-a impus în finală în fața austriacului Dominic Thiem, cu scorul 6-7 (6-8), 6-2, 7-6 (7-4).

Grecul a declarat că a fost o finală magnifică.

„Sunt extrem de bucuros pentru această performanţă şi pentru această luptă excepţională, în care am dat totul pe teren. Această finală a fost cu adevărat magnifică şi cred că astfel de meciuri fac ca sportul nostru să fie atât de mare. Din aşa ceva este făcut tenisul”, a declarat Stefanos Tsisipas, în vârstă de 21 de ani.

„Este incredibil faptul că ţin în braţe acest trofeu, iar emoţiile mele sunt numeroase. Atunci când urmăream acest eveniment la televizor, îmi spuneam că aceşti campioni au fost obligaţi să facă un sezon fantastic pentru a putea participa la acest turneu. Iar acum sunt campion. Este impresionant! (…) Anul acesta a fost cel mai bun al meu de până acum, însă vreau să progresez fără încetare. Am învins unul dintre cei mai buni jucători, ceea ce mi-a dat încredere şi am câştigat meciuri în turneele Masters 1.000 şi în cele de Mare Şlem. Cred încă că puteam realiza mai mult în turneele de Grand Slam”, a mai spus el, potrivit Hotnews.

Sportivul din Grecia a devenit cel mai tânăr căștigător al Turneului Campionilor din ultimii 18 ani.

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close